Nuyes en Kocken op podium bij ETU Junior Cup Burgas

Nuyes en Kocken podium Burgas 2015BURGAS (BUL) - De Nederlandse juniores deed goede zaken in de ETU Junior Cup wedstrijd in het Bulgaarse Burgas. Kirsten Nuyes werd er tweede achter Therese Feuersinger, met kort achter haar Jeanine Kocken. Nuyes kwam al uit de voeten van Feuersinger uit het water; Kocken volgde een halve minuut later maar vond alsnog de aansluiting met de kopgroep. Van daaruit was de Oostenrijkse de snelste.

Elianne Huitema en Rianne de Croock konden - anders dan Kocken - niet de jump maken naar de snelste zwemsters en waren daarmee veroordeeld tot een achtervolgingsrace. Ze finishten als zesde en achtste.

Bij de elite ging de winst naar Brice Daubord en Yuliya Yelistratova. Er deden geen Nederlanders mee.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BURGAS (BUL)
(Sprint afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Mikita Katsianeu   BLR  56.54
 2 Philip Horwath    AUT  57.32
 3 Matus Verbovsky    SVK  58.13
VROUWEN -----------------------------
 1 Therese Feuersinger  AUT 1.05.06
 2 Kirsten Nuyes       1.05.46
 3 Jeanine Kocken       1.06.00
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.