Maud Golsteyn en Jarrich van Woersem pakken Vlaardingen

Maud Golsteyn - Crosstriathlon Vlaardingen 2015VLAARDINGEN - De crosstriathlon in de Vlaardingse Vlietlanden is zondagmiddag gewonnen door Jarrich van Woersem en Maud Golsteyn. De Almeerder beheerste de wedstrijd vanaf de start. Achter hem wist Mark Hamersma ruim beslag te leggen op de tweede plaats. Golsteyn trok de wedstrijd tijdens het lopen naar zich toe.

Van Woersem kwam na het zwemmen nog gelijktijdig met Glenn Wesseling uit de Vlaardingse Vaart, maar nam onderweg naar de wisselzone al een kleine voorsprong. Eenmaal op de mountainbike soleerde hij naar een ruime minuut voorsprong. Achter hem rolde Hamersma in de eerste mountainbike-ronde Wesseling op, maar bleef op een krappe minuut achter Van Woersem hangen. Tijdens het lopen snoepte hij nog wat seconden van zijn achterstand af, maar kon Van Woersem niet meer bedreigen. Marcel Molendijk kwam knap als vierde van de mountainbike af, maar moest tijdens het lopen toezien dat eerst Davy Vos en daarna Ferdinand Oldeman en Lars van der Eerden hem nog inrekenden.

Bij de vrouwen ging Lindy van Anrooy lange tijd aan de leiding. Ze kwam met een marge van 30 seconden op Golsteyn uit het water en wist op de mountainbike haar voorsprong uit te bouwen tot bijna twee minuten. Dat was echter niet genoeg. Halverwege het lopen had Golsteyn haar al bijna te pakken, om in de twee slotronden nog bijna twee minuten uit te lopen. Jip Veelenturf, vrijdag nog winnares in Leidschendam, wist tijdens het lopen Natascha van der Vis in te rekenen en legde daarmee beslag op de laatste podiumplaats.

Op de korte afstand besliste Ramon Vleerlaag de wedstrijd tijdens het lopen. Vleerlaag was al de snelste zwemmer, maar kreeg op de mountainbike - mede door verkeerd rijden en een klein meningsverschil met een overstekende boom - gezelschap van Martijn de Koning. Snelste vrouw was Jolien de Klein, die op het slotonderdeel ruime afstand nam van Kjille Melis.

UITSLAGEN 
CROSSTRIATHLON VLAARDINGEN
(1Z - 30MTB - 10L)
MANNEN ------------------------------
 1 Jarrich van Woersem    2.00.56
 2 Mark Hamersma       2.01.42
 3 Glenn Wesseling      2.04.58
 4 Davy Vos       BEL 2.05.17
 5 Ferdinand Oldeman     2.06.47
 6 Lars van der Eerden    2.07.55
 7 Marcel Molendijk      2.08.06
 8 Joost Christiaans     2.08.38
 9 Jan Stehouwer       2.10.13
10 Michael Krijnen      2.12.06
VROUWEN -----------------------------
 1 Maud Golsteyn       2.15.36
 2 Lindy van Anrooy      2.17.21
 3 Jip Veelenturf       2.23.51
 4 Natascha van der Vis    2.25.27
 5 Dagmar Krijnen       2.31.59
 6 Kim Vankoughnett      2.39.59
 7 Jantiene Hannessen     2.41.27
 8 Cathelijne van der Reijden 2.42.41
 9 Silke van den Berg     2.44.10
10 Esther Geerlings      2.44.41
Bronnen / Links:
- Crosstriathlon Vlaardingen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.