Dekker is slotfase geklopt in ‘zijn’ triathlon van Stein

Sarissa de Vries - Ocean Lava Stein 2015 (foto Toon Dompeling)STEIN – De triathlon van Stein duurde voor Martijn Dekker twee kilometer te lang. De hele race lag de triatleet uit Geleen in zijn thuiswedstrijd royaal op kop. Pas in de laatste loopronde kwam de Belg Tim Brydenbach hem nog voorbij. Dekker was daarna zo ontgoocheld dat ook zijn Team4Talent-ploeggenoot Youri Severin hem nog passeerde. De halve Ocean Lava Triathlon kreeg daarmee opnieuw een Belg als winnaar. Bij de vrouwen debuteerde Sarissa de Vries op voortreffelijke wijze.

Daar zag het lang niet naar uit. Bij het zwemonderdeel kwam genoemd trio nog kort na elkaar uit het water. Dekker was als eerste aan de kant. Op het door een fikse regenbui spekglad geworden fietsparcours ging Dekker er meteen vandoor. Zijn voorsprong groeide uit tot negen minuten op de fiets. Het bleek uiteindelijk toch niet genoeg. Severin had veel afstopwerk gedaan op de fiets. “Ik was de wanhoop nabij”, aldus Brydenbach over dat onderdeel, “Het werd een strategische koers, maar in hun plaats had ik hetzelfde gedaan.” De Vorsselaar maakt zich over zes weken op voor nog een stunt in Zuid-Limburg: de Ironman in Maastricht. “Ik ga daar voor een top-tien klassering, het wordt mijn eerste hele.” Severin was content over zijn tweede halve triathlon. “In Nieuwkoop moest ik er nog af, vandaag ging het stukken beter.” Dekker was na afloop niet aanspreekbaar. “Fysiek en moreel zit hij er even doorheen”, verklaarde teammanager Sander Daams.

De Vries kwam zelfs als twaalfde overall uit het water, bleef ook op de fiets in de top-15 meerijden en had vanuit de achterhoede hoegenaamd niets te duchten. Zelfs bij het lopen, normaliter een wat minder onderdeel, liep ze verder uit op de concurrentie van wie Pleuni Hooijman zich als tweede aan de streep meldde. Heleen Zandstra maakte het succes voor Ferro Mosae uit Maastricht compleet met een derde plaats. De Vries: “Ik verbaas mezelf hier. Dit is mijn eerste halve en het smaakt naar veel meer. Nu ga ik ook vol vertrouwen de Ironman in mijn eigen stad doen.”

UITSLAGEN 
TRIATHLON STEIN
(Ironman 70.3 afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Tim Brydenbach    BEL 4.01.56
 2 Youri Severin       4.04.35
 3 Martijn Dekker       4.05.10
 4 Erik-Simon Strijk     4.07.21
 5 Remy Vasseur        4.09.57
 6 Bob Martens        4.13.15
 7 Rik Linssen        4.15.58
 8 Bert van Veen       4.16.05
 9 Ramses van Hoofstat  BEL 4.17.28
10 Stefan Overmars      4.17.58
VROUWEN -----------------------------
 1 Sarissa de Vries      4.30.28
 2 Pleuni Hooijman      4.38.38
 3 Heleen Zandstra      4.54.27
 4 Carin Ceelaert       4.56.33
 5 Danielle Riem       4.59.13
 6 Anne Zijderveld      5.00.08
 7 Liane van Egmond      5.08.47
 8 Tessa Linssen       5.11.07
 9 Mariska van Wengen     5.34.40
10 Mariska Lagerweij     5.37.46
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Foto: Toon Dompeling
- Ocean Lava triathlon Stein

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.