Wetsuit-Testdagen 2015

IMAG0157Nu we richting eind februari gaan komt de start van het nieuwe seizoen serieus dichterbij. Hoewel zwemmen in het buitenwater daarentegen  voor de meesten nog niet iets is wat direct aantrekkelijk klinkt staan de verschillende wetsuit-testdagen alweer op de kalender.

In de komende weken gaan we de nieuwe ontwikkelingen bij de verschillende merken en modellen bespreken. Na een rondje bellen met de leveranciers hebben de we agenda van de verschillende merken in kaart gebracht. Het ideale van het gebruik maken van een testdag is het proberen van verschillende merken en modellen naast elkaar. De verschillen zitten o.a. in pasvorm, maar ook in hoe bijvoorbeeld het drijfvermogen in een wetsuit is verdeeld, hoe de souplesse in de schouders is en wat voor type bij je zwemstijl past. Maar ook kleinere details zoals bijvoorbeeld hoe een pak om je nek sluit kan een beslissend aspect zijn. Soms kan een pak een beklemmend gevoel geven als de neklijn net niet bij je lichaam past en heb je dat bij een ander merk of design net weer niet. Een wetsuit luistert nauw en omdat voor het gros van de triathleten al niet het meest aantrekkelijke onderdeel is om naar uit te kijken moet je ervoor zorgen dat je wetsuit je niet belemmerd. Soms heb je wel 4 of 5 merken of modellen nodig om dan juist precies die ene te vinden waarbij voor jou alles klopt. En last but not least kan natuurlijk ook de prijs/kwaliteit verhouding een grote rol spelen.

 

Organisator: Tri-Run Hilversum

Datum en tijdstip:  29 maart in 2 groepen (groep 1 van 12:00 - 14:30 & groep 2 van 14;30 - 17:00)

Aanwezige merken: Aquasphere, Mako, Orca, Sailfish, Zone3, Zoot en 2XU

————————————————————————————————-

Organisator: Step One Borne

Datum en tijdstip:  26 April 10:00 - 14:30, 2 mei (tijdstip nog niet bekend)

Aanwezige merken: Orca, Sailfish, Zoot en Zone3

—————————————————————————————————

Organisator: Sanden Sport Volkel

Datum en tijdstip:  28 maart 10:00 - 13:00

Aanwezige merken: Orca, Sailfish en 2XU

—————————————————————————————————

Organisator: Easy Running Doetinchem

Datum en tijdstip:  28 maart 16:30 - 19:00

Aanwezige merken: Sailfish, Xterra en Zoot

—————————————————————————————————-

Organisator: Dare2Tri

Datum en tijdstip: 7 data klik hier

Aanwezige merken: Dare2Tri

 

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

»