Mark Oude Bennink en Heleen bij de Vaate pakken Stein

STEIN – Mark Oude Bennink en Heleen bij de Vaate hebben vandaag de halve triathlon van Stein gewonnen, die dit jaar voor het eerst aansluiting heeft gezocht bij het Ocean Lava label. De klassieker over de Limburgse heuvels trok 250 triatleten. Van hen kwamen teamgenoten Martijn Dekker en Mark Oude Bennink als eersten uit het water, kort daarna verrassend gevolgd door Raymond Lotz. De groep met andere favorieten als Bert Flier, drievoudig oud-winnaar Gerrit Schellens en Martijn Boot moest al meteen een paar minuten toestaan.
Lang bleven de ploeggenoten uit de Team4Talent-formatie niet bij elkaar. Oude Bennink knalde over de heuvels en kwam met een voorsprong van vijf minuten bij de haven terug voor de tweede wissel. Terwijl de Oldenzaler gestaag zijn voorsprong uitbouwde, moest Martijn Dekker er na twee rondjes de brui aan geven. De tweede plaats werd verrassend overgenomen door Steinder Raymond Lotz, die een jaar geleden in zijn woonplaats zijn laatste triathlon deed en toen nog achttiende werd. Terwijl Oude Bennink zijn eerste echt grote zege boekte, kwam Lotz vol ongeloof over zijn eigen prestatie als tweede binnen. Al even opmerkelijk was de come-back van drievoudig winnaar Gerrit Schellens, die na twee jaar uit competitie nu gewoon terug is op het hoogste niveau.

Bij de vrouwen was Heleen bij de Vaate na een verbazingwekkend sterk zwemonderdeel al vroeg op de kop van de wedstrijd gekomen. “Dat ben ik helemaal niet gewend”, aldus de in Frankrijk woonachtige Bij de Vaate, die nog een tijdlang in Stein gewoond heeft. “Toen moest ik wel door, het kostte soms veel kracht, maar de zege mocht ik niet meer laten glippen.” Voor Bij de Vaate was het de vierde keer dat ze Stein won. Tien jaar geleden was haar eerste zege. Het teamsucces van het Trivio Long Distance team werd gecompleteerd door de tweede en derde plaats van de ploeggenotes van Bij de Vaate May Kerstens en Tineke van den Berg, twee jaar terug nog winnares.

UITSLAGEN 
TRIATHLON STEIN
(1,9 Z - 80F - 21L)
MANNEN ------------------------------
 1 Mark Oude Bennink    3.57.24
 2 Raymond Lotz       4.03.49
 3 Gerrit Schellens  BEL 4.04.29
 4 Dave Rost        4.05.10
 5 Dirk Wijnalda      4.06.05
 6 Peter-Johan Dillo    4.08.50
VROUWEN -----------------------------
 1 Heleen bij de Vaate   4.26.54
 2 May Kerstens       4.32.10
 3 Tineke van den Berg   4.32.15
 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Stichting Triathlon Limburg

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

 1. Jos Alberts - 27 juni 2014:

  Voor foto’s en meer informatie:

  https://www.facebook.com/pages/Triathlon-Stein-Ocean-Lava/241137109406641