Koelen en Muis winnen Wasserstadt triathlon

HANNOVER (GER) – Tussen de vele Ironmans en andere hele triathlons is de Wasserstadt-triathlon van Hannover maar een kleine wedstrijd. In een deelnemersveld van zo’n vijftig triatleten ging de overwinning zondagavond naar Thijs Koelen en Christel Muis. Twee jaar terug was Koelen, die vanuit woonplaats Delden vooral wedstrijden in Duitsland opzoekt, al eens tweede in Hannover achter de eerste Nederlandse winnaar Eddy Lamers.

In de wedstrijd zondag kwam de nummer drie van Nederland achter Ulf Bartels als tweede uit het water om vervolgens aan een lange solorace te beginnen. Muis lag meteen royaal aan de leiding. Pas op de marathon kende ze een terugval en keerde haar enige tegenstandster van betekenis Silja Rohlfing nog enigszins terug. Muis was een maand eerder vergeefs voor een hele triathlon naar Pisa afgereisd. Dat evenement werd te elfder ure afgeblazen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON HANNOVER (GER)
(Ironman afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Thijs Koelen        8.57.49
 2 Ulf Bartels     GER  9.40.28
 3 Ramon van der Wilde    9.42.53
 4 Lukas Wannagat    GER  9.59.33
 5 Jens Schonbohm    GER 10.24.39
 6 Marco Vernooij      10.34.15
 V ouwen:
 1 Christel Muis       10.51.15
 2 Silja Rohlfing    GER 10.57.10
 3 Sabine Gruner    GER 12.03.49
VROUWEN -----------------------------
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.