ITU en Ironman samen in historische bijeenkomst

TAMPA (USA) - Jarenlang waren Ironman en ITU als water en vuur en nam met name de wereldbond nadrukkelijk afstand van de lange afstand. De gespannen verhouding tussen beide wereldwijde triathlonorganisaties nam de laatste jaren al wat af; stap voor stap werd de toenadering weer gezocht. Deze toenadering is deze week op een historische wijze concreet geworden, toen delegaties van ITU en Ironman elkaar voor het eerst met elkaar over samenwerking spraken op het Ironman-hoofdkwartier in Florida, samen met enkele vertegenwoordigers van de Amerikaanse triathlonbond USAT.

Hoofddoel van de bijeenkomst was om eerste stappen te zetten naar de wereldwijde harmonisatie van de sport. In de toekomst willen beide partijen meer gaan samenwerken, te beginnen met het harmoniseren van het wedstrijdreglement. Uiteindelijk willen ze allebei ook toe naar een consistente standaard voor evenementen van allerlei afstanden over de gehele wereld.

“ITU en Ironman hebben zo veel van elkaar te leren”, aldus ITU-president Marisol Casado, “Samenwerken is in het belang van triathlon als geheel, als het gaat om het creëren van zowel veilige als leuke randvoorwaarden voor de sport.” Ook WTC-CEO Andrew Messick sprak zich hoopvol uit over de verbetering van de samenwerking: “Wij willen een voortgaande dialoog met ITU en de nationale bonden, zodat we onze reglementen kunnen stroomlijnen en atleten de beste wedstrijdervaring kunnen geven. Deze bijeenkomst zal de eerste zijn van vele.”

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

2 reacties

  1. IronMartijn - 24 juni 2014:

    goedkopere races en je kleden naar eigen inzicht…..

  2. RKW - 24 juni 2014:

    Geen 1 aprilgrap dit keer? ;-)