Nieuws / Eredivisie Triathlon /

Eredivisietop strijdt in Stein om koppositie

STEIN - De derde wedstrijd uit de Lotto Eredivisie triathlon vindt voor het derde jaar op rij plaats in het Limburgse Stein. Tijdens een individuele sprinttriathlon strijden de eredivisieteams zaterdag met als inzet de koppositie in het klassement. Team4Talent en Hellas zijn na de vorige wedstrijd in Amsterdam de koplopers. Onderin wordt de strijd tegen degradatie langzaam zichtbaar.

Met enkele bekende gezichten afwezig, moeten de topteams in de Lotto Eredivisie soms puzzelen met de opstelling. ProTriathlon mist captain Marco van der Stel en Menno Koolhaas, die aan het EK in Kitzbühel deelnemen. ProTriathlon doet daarom voor het eerst een beroep op de Duitse aanwinst Niclas Bez. Donald Hillebregt is weer terug na zijn ITU-race in China. Team4Talent kan op zijn beurt niet beschikken over Jorik van Egdom, die twee weken geleden in Amsterdam de formatie nog naar de dagzege leidde met zijn nationale sprinttitel. Met Evert Scheltinga, Youri Severin, Bas de Waal en Edo van der Meer heeft de ploeg genoeg sterke namen in huis om de koppositie met vertrouwen te verdedigen. Ook Triathlonteam.nl en Trimates komen met wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de vorige race. Bij Triteam4Unicef ontbreekt Jeffrey Reijnders, die ook op het EK voor junioren in actie komt. Bij SquadraVeloce is Vincent Böhm weer terug in de basisopstelling na een in Weert opgelopen blessure. Stefan van Thiel ontbreekt bij de Eindhovenaren.

Bij de vrouwen komt koploper Hellas in Stein met de vertrouwde kampioensformatie aan de start. De Utrechtse vrouwen begonnen het seizoen met een verrassende nederlaag in Weert, maar overtuigden daarna in Amsterdam met een zege, waarmee de eerste plaats van Trivio Long Distance Team overgenomen werd. Bij Runnersworld Triteam Groningen ontbreekt Danne Boterenbrood, die al twee individuele zeges boekte dit jaar in even zoveel wedstrijden in de Lotto Eredivisie. Pien Keulstra is bij TC Twente opnieuw van de partij. De kersverse nationaal duathlonkampioene, die in de vorige eredivisiewedstrijd tweede werd, mag proberen haar ploeg vanaf plek vijf te laten klimmen in het klassement.

Onderin wordt het spannend in de strijd tegen degradatie. Bij de mannen degraderen vier teams naar de 1eDivisie aan het eind van het seizoen. Argo, Bowers&Wilkins ZSC Oceanus en de promovendi van afgelopen jaar DSZ Wave en Saton Optiek De Zijl bezetten momenteel de degradatieplekken. Bij de vrouwen degradeert één team. Team4Talent bezet de laatste plaats in de competitie na twee van de vijf races.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.