Diederik Scheltinga wint tweede Bundesliga-wedstrijd in Eutin

EUTIN (GER) - Terwijl zijn twee jongere broers Evert en Cornelis in Stein actief waren, toog Diederik Schelinga naar de hals tussen Duitsland en Denemarken om daar voor zijn Bundesliga-team Bayer Uerdingen uit te komen in de tweede Bundesliga Nord (vergelijkbaar met de 1eDivisie in Nederland, maar dan dus voor het noordelijke deel van Duitsland, en met dien verstande dat het niveau van de strijd in deze competitie vergelijkbaar is met de Eredivisie in Nederland). In het dorpje Eutin was de oudste Scheltinga achter de eerste groep uit het water, maar wist al meteen in de eerste kilometers de aansluiting met de kopgroep te maken. Hij begon als vijfde aan het lopen en rekende een voor een zijn tegenstrevers in, met als laatste Tim Lange in de laatste kilometer.

Voordat de oudste Scheltinga naar Duitsland afreisde was hij afgelopen donderdagavond nog actief in de (achtste) triathlon van Zaanstad, een wedstrijd die hij in de afgelopen twee jaar wist te winnen. Ook dit jaar prolongeerde hij zijn titel daar, net als overigens Luciënne Groenendijk.

Bronnen / Links:
- Diederik Scheltinga
- Rosenstadt Triathlon, Eutin

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.