Triteam Van Wijnen en Hellas-2 winnen UT-triathlon

Triteam Van Wijnen - UTT 2014ENSCHEDE - De 29e editie van de UT-triathlon op de Campus van Enschede ondervond stevige concurrentie van het NK in Weert. De wedstrijd was daarom ingedeeld in de 1eDivisie en daar kwamen vooral de subtoppers van Nederland in uit. De ochtendserie over een sprintafstand werd gewonnen door Andries Koers van TVH en Monica Gorska van Hellas 2. In de ochtendserie wisten de mannen van debutant Tri-Team van Wijnen uit de Hof van Twente al de snelste tijd op de klok te zetten. De leidende positie kwam in de teamtriathlon, waarin een achtste triathlon als team moest worden afgelegd, niet meer in gevaar, ondanks pech voor Koen Vossers in de tweede wissel. Het team, bestaande uit Rudi Jansen, Omar Cornelis, Koen Vossers en Thijs Wiggers, gaf daarmee gelijk zijn visitekaartje af voor de vier nog komende wedstrijden.
De Utrechtse vrouwenformatie won ook de teamtriathlon in de ochtenduren, hetgeen ook gold voor Triteam Van Wijnen. In de wedstrijd ‘s middags waren Waldo van Hemert van de Triotters en Ann Schoot Uiterkamp van Hellas 2 de besten. Alle tijden van de teams bij elkaar opgeteld leverde als eerste leiders in de 1eDivisie de teams uit Goor en Utrecht op. De volgende wedstrijden in de 1eDivisie zijn 1 juni in Almere en 28 juni in Oud Gastel.

De individuele wedstrijd over de achtste afstand werd gewonnen door Guido Gosselink. De oud-triathlontopper is het kunstje nog niet verleerd en bleef Devi Wolthuizen (Enschede) een halve minuut voor. Derde werd Stan van der Meer, eveneens uit Enschede. Voor Tri-Team van Wijnen wist Erik Lentfert met een achtste plek nog in de top-10 te finishen, Marcel ten Hove viel er met plek 11 net buiten. De dameswedstrijd leverde een afgetekende zege op voor Deborah Wissink (TC Twente), voor clubgenote Lynn Peters. Susan Boode werd derde.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ENSCHEDE
MANNEN ------------------------------
 1 Triteam Van Wijnen    1.40.12
 2 TV Arnhem         1.41.10
 3 Triteam Groningen 2    1.41.41
VROUWEN -----------------------------
 1 Hellas 2         1.54.11
 2 Kijani          1.55.44
 3 Tri-Fa          1.56.22
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Erik Lentfert
- UT-Triathlon, Enschede

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

»