Negen triatleten maken kans op deelname Youth Olympic Games

WEERT - Zaterdag komen negen Nederlandse junioren in actie tijdens de Europese kwalifcatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games die de ETU in Weert houdt bij de Stadstriathlon. Via een interne selectieprocedure van de NTB zijn deze jongeren uitgenodigd om deel te nemen en te proberen zich te kwalificeren. Er zijn elf landenplekken te vergeven in Weert. Elk land mag maximaal één jongen en één meisje afvaardigen naar de Youth Olympic Games later dit jaar.

Kirsten Nuyes, Elianne Huitema, Rianne de Croock, Rani Skrabanja en Marije Dankelman komen bij de meisjes in actie op de sprintafstand over 750 meter zwemmen, zeventien kilometer fietsen en vijf kilometer lopen. De jongensploeg bestaat uit Rens de Boer, Niels Dokter, Finn Timmermans en Thomas Jansen. De ploeg wordt begeleid door Sander Berk en Rob Barel.

Alle Europese landen strijden in Weert om landenplekken, die recht geven om een atleet af te vaardigen. De Nederlanders moeten eerst een landenplek zien af te dwingen door bij de beste elf landen te eindigen. Daarna wordt via een voordrachtprocedure bepaald welke atleet wordt afgevaardigd, op basis van interne selectiecriteria die NOC*NSF hanteert.

De Youth Olympic Games vinden plaats van 16 tot 28 augustus in Nanjing, China. Deze Jeugd Olympische Spelen worden eens per vier jaar gehouden. De eerste editie was in Singapore in 2010. Triatleten die geboren zijn in 1997 of 1998 komen in aanmerking voor deelname.

Zondag staat in Weert het EK mixed teamrelay op het programma voor de junioren, waaraan Nederland met twee teams zal deelnemen. Deze relays tellen niet mee voor de YOG-kwalificatie.

Bronnen / Links:
- MLA Stadstriathlon Weert

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.