Lotto Eredivisie opent in 600-jarig Weert met NK

WEERT - De nog jonge Lotto Eredivisie triathlon begint zondag aan haar derde seizoen. Bij de MLA Stadstriathlon van Weert, waar de stad haar 600-jarig bestaan viert, staat het NK triathlon over de Olympische afstand op het programma. De titelfavorieten zijn te vinden in de teams die ook voor de winst in de teamcompetitie zullen strijden. Danne Boterenbrood, uitkomend voor Runnersworld Triteam Groningen, en Evert Scheltinga van Team4Talent worden op voorhand tot de belangrijkste NK-kanshebbers gerekend.

Het seizoen opent dus met een NK, en dat gebeurde niet eerder in de Lotto Eredvisie Triathlon. Team4Talent en Hellas Utrecht zijn de titelverdedigers bij de mannen respectievelijk de vrouwen. Met twintig mannenteams en tien vrouwenteams is er ook dit jaar een sterk gevuld veld aanwezig. De meeste teams hebben zich in de breedte versterkt, maar slechts enkelen durven zich tot uitdager van de titelhouders uit te roepen.

Zonder titelverdediger Bas Diederen lijkt de titelstrijd bij de mannen volledig open. Grootste favoriet is op voorhand Evert Scheltinga, de regerend nationaal kampioen op de sprintafstand. Concurrentie zal er zijn vanuit zijn eigen team (waarin Youri Severin na langdurig blessureleed terugkeert op het hoogste niveau) en vanuit de teams die Team4Talent uitdagen in de Eredivisie. Marco Akershoek van ProTriathlon, Vincent Böhm van ZEROD Squadra Veloce en Sven Strijk van Triteam4Unicef lijken daartoe de aangewezen mannen. Bij de vrouwen verdedigt Marieke van der Vegt haar titel. Van der Vegt komt dit jaar uit voor Runnersworld Triteam Groningen en heeft in ploeggenote Danne Boterenbrood haar grootste concurrente. De Groningse formatie mag verder rekening houden met Jony Heerink en Sione Jongstra van Hellas en met Ilona Eversdijk van Challenge TVA Almere.

Weert maakt zich op voor een weekend vol toptriathlon. Op zaterdag komen junioren uit heel Europa in actie om zich te kwalificeren voor de Youth Olympic Games die later dit jaar in China plaatsvinden. Ook is er zaterdag de tweede wedstrijd van de Schuiteman 2eDivisie triathlon, afdeling Zuid. Zondag om 11.00 uur vindt het NK voor vrouwen plaats en om 15.30 uur starten de mannen. De NK-series maken beiden deel uit van de Lotto Eredivisie triathlon.

Bronnen / Links:
- MLA Stadstriathlon Weert
- Lotto Eredivisie Triathlon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.