Heerssema en De Boer grijpen winst in Breukelen

BREUKELEN – Na de teamtriathlon in Arnhem enkele weken geleden en de nieuwe supersprintwedstrijd in Deventer barstte vandaag het wedstrijdseizoen voor de individuele triatleten verder los in Breukelen. De wedstrijd werd onder koele weersomstandigheden gehouden met gelukkig nog het zwemonderdeel in het buitenbad. Daar kwamen Lex Habraken en Rik Linssen als eersten uit het water, een minuut later gevolgd door de latere winnaar Jan-Roelf Heerssema. De triatleet uit Enschede, in voorbereiding op de Ironman Lanzarote, was na Erik-Jan Spijkerman de snelste fietser en hoewel Peter Res bij het lopen sterk kwam opzetten hield de Twentenaar aan de finish een ruime voorsprong op de nummer drie van het laatste NK duathlon. De Gastelse triatleet Rob Musters werd na een, voor zijn doen sterk fietsonderdeel, derde. Viervoudig winnaar Dirk Wijnalda stond op scherp voor zijn eerste wedstrijd dit seizoen, maar kwam na een kilometer fietsen in botsing met een tegenstander, maakte een halve salto en kwam pijnlijk op zijn rug terecht. Bij het looponderdeel staakte hij de strijd. Heerssema finishte vorig jaar nog achter Wijnalda. Het was zijn zesde poging om de wedstrijd te winnen.

Hanneke de Boer, vijf jaar geleden al eens derde in Breukelen, kwam tussen de mannen reeds als tiende uit het water en vergrootte haar voorsprong op de resterende onderdelen naar bijna vijf minuten op Jonu Heerink en de bronzen medaillewinnares van het NK wintertriathlon Eline Lute.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BREUKELEN
(Kwart triathlon)
MANNEN ------------------------------
 1 Jan-Roelf Heerssema    1.50.38
 2 Peter Res         1.53.17
 3 Rob Musters        1.54.00
 4 Niels Hollander      1.54.21
 5 Barry Dooper        1.54.48 
 6 Aron van Ammers      1.54.52
VROUWEN -----------------------------
 1 Hanneke de Boer      2.05.36
 2 Jony Heerink        2.10.31
 3 Eline Lute         2.11.22 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Triathlonvereniging Breukelen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.