Hauschildt wint meteen eerste Ironman

PORT MACQUARIE (AUS) – Melissa Hauschildt won de afgelopen jaren eerst dertien Ironman 70.3 wedstrijden voordat ze de stap naar de klassieke afstand maakte. Vannacht Nederlandse tijd bij haar debuut op de hele was de Australische meteen ook de beste. Hauschildt haalde de finish in iets minder dan 9,5 uur nadat lange tijd haar landgenote Lisa Marangon aan de leiding lag. Bij de mannen won verrassend de Canadees Elliot Holtham in 8.35 uur. Ook voor hem was het pas zijn tweede Ironman, nadat hij vorig jaar nog derde werd in Wisconsin. Oud-winnaar Paul Ambrose werd tweede voor Nick Baldwin van de Seychellen. Grote favoriet en titelverdediger Luke Bell stapte met knieproblemen uit. Enige Nederlander was de pas 22-jarige Michiel van Bellen, die voor zijn werk bij een wielerfirma in Australië verblijft. Twintig jaar geleden boekte Thea Sybesma op deze Ironman de laatste Nederlandse zege.

UITSLAGEN 
IRONMAN PT. MACQUARIE (AUS)
MANNEN ------------------------------
 1 Elliot Holtham   CAN 8.35.18
 2 Paul Ambrose    GBR 8.37.47
 3 Nick Baldwin    SEY 8.41.19
VROUWEN -----------------------------
 1 Melissa Hauschildt AUS 9.28.43
 2 Lisa Marangon   AUS 9.30.50
 3 Melanie Burke   NZL 9.32.53   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.