Armand van der Smissen derde in Arras

ARRAS (FRA) – In de ‘Crazy Green duathlon’ van Arras is Armand van der Smissen zondag derde geworden. De Tilburger leverde nog felle strijd om de tweede plaats, maar een val bij het keerpunt kostte hem een kapotte knie en het zilver. Erik van der Heijden deed zijn eerste lange afstand. De man uit Waspik bleef eindelijk gevrijwaard van een hongerklop en finishte verdienstelijk als zesde. De winst ging naar Nicolas Baroux, veruit de snelste fietser op het lange parcours.

De eerste run werd naar de hand gezet door David Leclercq. Al snel nam Baroux de leiding over tijdens het fietsen om deze niet meer af te staan. Van der Smissen streed met Romain Cabarrou en Florian Bastien om de derde plaats. Tijdens de tweede run besliste hij deze strijd in zijn voordeel. Even leek hij nog naar de tweede plaats te lopen, maar een val bij een keerpunt kostte hem kostbare tijd. Uiteindelijk kwam de Tilburger 4 seconden tekort. Hij was wel de snelste master.
Erik van der Heijden uit Waspik startte op zijn eerste lange duathlon en streed om de zesde plaats. Tijdens de afsluitende run wist hij dit in zijn voordeel te beslissen.

De Nederlandse duatleten bereiden zich nu voor op het NK Sprintduathlon op 15 juni in Tilburg. Tilburg zal de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van de duathlonsport. Het Regionale Trainings Centrum Duathlon, gesteund door onder meer de NTB, de gemeente Tilburg en Tilburg University zal volgende maand van start gaan.

UITSLAGEN 
DUATHLON ARRAS
(10L - 55F - 6,5L)
MANNEN ------------------------------
 1 Nicolas Baroux    FRA 2.24.48
 2 David Leclercq    FRA 2.28.42
 3 Armand van der Smissen   2.28.46
 4 Romain Cabarrou    FRA 2.30.12
 5 Florian Bastien    FRA 2.31.06
 6 Erik van der Heijden    2.35.06
 7 Alois Bastien     FRA 2.36.15
 8 Florian Petit     FRA 2.36.56
 9 Benoit Lomel     FRA 2.37.13
10 Bernard Looten    FRA 2.37.57
VROUWEN -----------------------------
 1 Camille Steelandt   FRA 3.00.28
 2 Stephane Mascot    FRA 3.21.10   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Armand van der Smissen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.