Voorzichtig debuut voor Van Egdom in WTS

KAAPSTAD (RSA) – Voor Jorik van Egdom was het vandaag een eerste kennismaking met de wereldtop in de World Triathlon Series. Met een 49e plaats op 58 deelnemers maakte hij een voorzichtig debuut. Van Egdom verloor het contact met de elite-top bij het zwemmen, waar hij anderhalve minuut achterstand opliep ten opzichte van de Slovaak Richard Varga. Op de fiets vonden de snelle mannen zich al gauw in de kopgroep, terwijl de jonge Nederlander de verschillen zag oplopen. Een op zich goed loopnummer kon niet verhinderen dat zijn eerste wedstrijd in de achterhoede eindigde, zeven minuten na de Spaanse wereldkampioen en titelverdediger Javier Gomez. De Spanjaard heeft al vier wereldtitels op zak en is vast besloten daar een vijfde aan toe te voegen. Daarmee zou hij dan de legendarische Simon Lessing voorbij streven, die ook op vier wereldtitels staat. In het koude Kaapstad, waar de watertemperatuur nog geen 12 graden bedroeg, won Gomez van Jonathan Brownlee, wiens broer en Olympisch kampioen Alistair zich wegens een blessure had afgemeld. De Rus Dmitry Polyanskiy werd derde. De Zuid-Afrikaan Richard Murray, vriend van Rachel Klamer, eindigde als vijfde.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON KAAPSTAD (RSA)
(Olympische afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Javier Gomez     ESP 1.44.52
 2 Jonathan Brownlee   GBR 1.45.11
 3 Dmitry Polyanskiy   RUS 1.45.35
 4 Mario Mola      ESP 1.45.44
 5 Richard Murray    RSA 1.45.57
 6 Aaron Royle      AUS 1.46.05
 7 Aaron Harris     GBR 1.46.06
 8 Vincent Luis     FRA 1.46.10
 9 Joao Pereira     POR 1.46.12
10 Ryan Sissons     NZL 1.46.17 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.