Rachel Klamer opent WTS-seizoen met tiende plaats

AUCKLAND (NZL) – In de eerste belangrijke confrontatie voor de triatleten met Olympische aspiraties richting Rio is Rachel Klamer vannacht (Nederlandse tijd) tiende geworden. Klamer bevond zich na een uitstekend zwemonderdeel - ze kwam als vierde uit het water - in een achtervolgende groep van acht atletes, die bij het fietsen jacht maakten op een kopgroep van drie met onder meer de latere winnares Jodie Stimpson. De Britse bleef als enige van het trio uit de greep van die achtervolgers en pakte haar tweede WTS-titel na Kitzbühel vorig jaar. Klamer wist zich bij het lopen goed te handhaven met de top en kijkt met een eerste top-tien plaats tevreden terug.
Maaike Caelers trok vooral hard door op de fiets hetgeen zich vertaalde in een vijftiende plaats. Beide triatletes figureerden op de Spelen van Londen en hebben wat recht te zetten in Brazilië, waar overigens pas volgend jaar voor het eerst een internationale triathlon wordt gehouden. Sarissa de Vries had materiaalpech bij het fietsen en stapte uit.

Wereldkampioen Javier Gomez won bij de mannen. De Spaanse titelverdediger greep zijn zesde WK-serie zege. Gomez was met de Brit Jonathan Brownlee opnieuw ongenaakbaar bij het lopen. Marco van der Stel had een actieve rol tot en met het fietsen, waarna hij op het lopen langzaam maar zeker uit de top van het klassement weg viel. De triatleet uit Capelle aan de Ijssel eindigde negentiende, maar een plaatsje lager dan in Yokohoma vorig jaar waar Van der Stel tot dusverre zijn beste klassering in een WK-serie race behaalde.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON AUCKLAND (NZL)
(Olympische afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Javier Gomez     ESP 1.54.13
 2 Jonathan Brownlee  GBR 1.54.33
 3 Aaron Royle     AUS 1.55.49
 4 Dan Wilson      AUS 1.55.51
 5 Ryan Baillie     AUS 1.56.22
 6 Ryan Sissons     NZL 1.56.23
 7 Vincent Luis     FRA 1.56.29
 8 Mario Mola      ESP 1.56.36
 9 Richard Varga    SVK 1.56.37
10 Gregor Buchholz   GER 1.56.39 
VROUWEN -----------------------------
 1 Jodie Stimpson    GBR 2.08.34
 2 Anne Haug      GER 2.08.59
 3 Helen Jenkins    GBR 2.09.10
 4 Sarah-Anne Brault  CAN 2:09:15
 5 Sarah Groff     USA 2:09:20
 6 Andrea Hewitt    NZL 2:09:21
 7 Emma Moffatt     AUS 2:09:35
 8 Barbara Riveros Diaz CHI 2:09:53
 9 Alice Betto     ITA 2:10:05
10 Rachel Klamer       2.10.22 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

 • Feedback / Tips?