Plus Fischer nieuwe hoofdsponsor voor triathlon Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - De triathlon van Klazienaveen heeft in Plus Fischer een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Hierdoor is het mogelijk om de triathlon naar een hoger niveau te tillen. Net als vorig jaar is het Drentse veendorp het decor voor het Nederlands kampioenschap voor de Masters. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een halve triathlon aan het programma van 24 augustus. Dit zal in de toekomst het hoofdprogramma gaan worden, en voor het verder uitbouwen van deze wedstrijd zijn inmiddels connecties met de Challenge Family gelegd. Omdat Klazienaveen ongeveer vier weken voor de Challenge Almere-Amsterdam gehouden wordt, is dit een uitstekende wedstrijd om zich daarop voor te bereiden.

Het zwemmen vindt plaats in het Van Echtenskanaal. Er wordt gezwommen in één rechte lijn. Hierdoor zullen de deelnemers niet zo zwart uit het water komen als voorheen. De gemeente Emmen gaat ervoor zorgen dat het kanaal schoon wordt opgeleverd. De triatleten worden met bussen gebracht naar de start. De fietsronde is uitgebreid naar 22,5km. Vele doorkomsten dus door het centrum van Klazienaveen. Er worden een paar specifieke locaties van Zuidoost-Drenthe aangedaan: langs de oude turffabriek, over de flanken van de Hondsrug, langs het Veenpark en door het tuinbouwgebied. Ook zullen er hotspots komen voor zowel toeschouwers als sponsoren. De loopronde van 5km voert de deelnemers door het centrum naar de rand van het dorp.

In de aanloop naar de traithlon organiseert de Stichting triathlon Klazienaveen op vrijdagavond 20 juni een zwemprestatietocht tussen de twee sluizen in het Koning Willem-Alexanderkanaal, met afstanden van 1,5 tot 5 kilometer.

Bronnen / Links:
- Thomas van der Wal
- Plus Fischer Triathlon Klazienaveen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.