Parcoursrecords voor Vleerlaag en Vreeswijk in Loon

LOON - Met 110 individuele atleten en 15 estafetteteams was ook dit jaar de Triathloon, de kanotriathlon in Het Drentse Loon, volgeboekt. Het unieke drieluik, dit jaar alweer voor de zeventiende keer, kreeg mede door de gunstige weersomstandigheden zowel bij de mannen als de vrouwen een nieuw parcoursrecord, welke werden gepakt door Ramon Vleerlaag en Riikka Vreeswijk.

Bij de mannen was het een spannende strijd die uiteindelijk in de kano werd beslist. De drie lokale favorieten - Robert Beute, Martin Veenhuizen en Raimond van der Boom - gingen de strijd aan met Ramon Vleerlaag. Van de favorieten vonden Beute, Van der Boom en Vleerlaag elkaar na enkele kilometers mountainbiken. Veenhuizen moest hen laten gaan wegens een zakkend zadel. Gedrieën bestormden de koplopers de wisselzone. Bij het kanoën bleef het spannend tot het keerpunt, daarna liet Vleerlaag zien over de beste kanocapaciteiten te beschikken. Beute volgde op iets meer dan een halve minuut die daarmee zijn AAC’61 clubgenoot Van der Boom een paar kanolengtes voorbleef. Van der Boom werd hiermee overigens wel eerste bij de masters.

Vreeswijk deed dit jaar voor het eerst mee in Loon, en trof daar een voor haar bij crosstriathlons en -duathlons welbekende tegenstandster: de winnares van vorig jaar Ingrid van Lubek. Vreeswijk kon uiteindelijk met een afgetekende overwinning in een nieuw parcoursrecord de Triathloon bijschrijven aan haar toch al niet misselijke palmares. Van Lubek werd op gepaste afstand gevolgd voor Rachel Rozenkamp.

UITSLAGEN 
KANOTRIATHLON LOON
(5L - 25MTB - 2K)
MANNEN ------------------------------
 1 Ramon Vleerlaag    1.17.46 
 2 Robert Beute     1.18.19
 3 Raimond van der Boom 1.18.30 M40
 4 Martin Veenhuizen   1.20.16 M40
 5 Arnoud van Garderen  1.22.38 M40
 6 Hannes Schalkwijk   1.23.16
 7 Edwin Wiersma     1.23.50
 8 Robert Jan Sanderman 1.24.01
 9 Maurits van der Heide 1.24.02 M50
10 Rick Oosterlaar    1.24.06
VROUWEN -----------------------------
 1 Riika Vreeswijk    1.25.18 V40
 2 Ingrid van Lubek   1.30.54 V40
 3 Rachel Rozenkamp   1.33.08
 4 Brenda Schuurkamp   1.34.48
 5 Elly Wiersma     1.39.07   
Bronnen / Links:
- Freddy Dijk
- Univé Triathloon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.