Klamer rijdt lek in WTS-triathlon Kaapstad

KAAPSTAD (RSA) – In de tweede wedstrijd in de World Triathlon Series reed Rachel Klamer na drie van de acht fietsrondes lek. De Nederlandse triatlete liep de wedstrijd vervolgens trainend uit op een 43e plaats. Voor Klamer was het een wedstrijd om snel te vergeten. Ze finishte acht minuten na de winnares. De tweede wedstrijd in een reeks van zeven werd opnieuw gewonnen door Jodie Stimpson. Helen Jenkins maakte het Britse succes compleet met een tweede plaats, derde werd de Amerikaanse Gwen Jorgensen. Vanwege de lage watertemperatuur (11,9 graden) werd het zwemonderdeel gehalveerd.

Stimpson zat al in de kopgroep van twaalf man die uiteindelijk met twee minuten marge op de achtervolgers aan het lopen begon. Stimpson liet haar aspiraties bij het begin van het lopen meteen zien, maar landgenote Helen Jenkins gaf haar de overwinning niet zonder slag of stoot. Halverwege kwam Jenkins bij Stimpson aan kop, en daarna wisselden de twee veelvuldig stuivertje. Pas in de laatste honderden meters kon Stimpson Jenkins definitief achter zich laten.

Morgen komen de mannen in actie met de pas 18-jarige Jorik van Egdom namens Nederland.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON KAAPSTAD (RSA)
(750Z - 40F - 10L)
VROUWEN -----------------------------
 1 Jodie Stimpson    GBR 1.46.11
 2 Helen Jenkins     GBR 1.46.18
 3 Gwen Jorgensen    USA 1.46.33
 4 Sarah Groff      USA 1.47.11
 5 Ainhoa Murua     ESP 1.47.54
 6 Anne Haug       GER 1.47.59
 7 Kirsten Sweetland   CAN 1.48.05
 8 Vicky Holland     GBR 1.48.14
 9 Emma Moffatt     AUS 1.48.24
10 Emma Jackson     AUS 1.48.31
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.