Erik-Simon Strijk buiten top-tien op Fuerteventura

FUERTEVENTURA (ESP) – De Challenge Fuertreventura is vandaag gewonnen door de Duitser Andreas Dreitz en de Deense Camilla Pedersen. De laatste moest een jaar geleden nog voor haar leven vrezen na een zwaar trainingsongeval, waarbij ze als gevolg van de schedelbreuken twintig dagen in coma lag. Pedersen was eind vorig jaar vast van plan op het hoogste wedstrijdniveau terug te keren. Vandaag bewees ze die ambities met de zege in Fuerteventura. Erik-Simon Strijk, de afgelopen jaren twee keer in de top-tien, viel daar dit jaar buiten. Strijk lag lange tijd twaalfde, maar viel in de slotfase nog wat terug. Beste Nederlander werd uiteindelijk Dave Rost op een vijftiende plaats.

UITSLAGEN 
TRIATHLON FUERTEVENTURA(ESP)
(IM 70.3 AFSTAND)
MANNEN ------------------------------
 1 Andreas Dreitz    GER 4.01.47
 2 Sylvain Sudrie    FRA 4.03.21
 3 Horst Reichel     GER 4.03.50
 4 Bruno Pais      POR 4.06.03
 5 Niclas BocK      GER 4.07.58
 6 Jens Toft       DEN 4.08.18
VROUWEN -----------------------------
 1 Camilla Pedersen   DEN 4.30.13
 2 Eimear Mullan     IRE 4.36.08
 3 Daniela Sammler    GER 4.36.56
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.