Barcelona verruilt Challenge-label voor Ironman

Ironman BarcelonaBARCELONA (ESP) - De twee Challenge-wedstrijden bij Barcelona (de halve en de hele) stappen over naar het Ironman-label, nadat de World Triathlon Corporation (eigenaar van Ironman) het organisatiebureau van beide evenementen, Tritlon Spain SL, heeft overgenomen. Na de Ironman van Lanzarote en de Ironman 70.3 van Mallorca (die dit jaar ook overstapt naar de volledige Ironman-afstand) heeft WTC nu ook een foothold op het vasteland van Spanje. Deze stap vertoont behoorlijk veel parallellen met de eerdere ontwikkelingen in Denemarken, waar de Challenge-wedstrijden verhuisden naar Ironman door het opkopen van YWC Sports, de productiemaatschappij aldaar. Anders dan in Denemarken ging in Spanje het initiatief uit van het organisatiebureau zelf.

De wedstrijden van dit jaar worden al meteen gehouden onder het Ironman-label. De Ironman 70.3 wedstrijd vindt plaats op 18 mei, de hele Ironman op 5 oktober.

Voor volgend jaar heeft de WTC inmiddels ook alweer een toevoeging aan de Ironmankalender aangekondigd. Op 12 april 2015 zal er ook een Ironman op het eiland Taiwan worden gehouden.

Bronnen / Links:
- Ironman

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.