Vincent Böhm en Lizette van der Vegt winnen Amersfoortse zwemloop

Vincent Böhm - Zwemloop Amersfoort 2014AMERSFOORT - De Amersfoortse zwemloop kende dit jaar een uitzonderlijk groot aantal deelnemers. Vorig jaar waren er 145 individuele deelnemers, een niveau dat de laatste jaren normaal was. Bij deze editie verschenen er ruim anderhalf maal zoveel individuele deelnemers aan de start: maar liefst 223. De zwemlopers konden dit jaar onder bijzonder voorjaarsachtige omstandigheden hun rondjes lopen rond het zwembad en de sportvelden. Dat had ook wel z’n nadelen, want op het voetpad langs de beek was het door het mooie weer erg druk met wandelaars en hondenuitlaters.

Op de korte afstand kwam Omar Brons als eerste uit het bad. De minuut voorsprong op Swiad Worms hield hij vast en met 22.58 finishte Omar binnen een minuut van het zeer sterke parcoursrecord van Youri Severin. Bij de vrouwen kwam Laurien Sietsma als negende uit het bad maar daarna begon ze aan haar sterke onderdeel. Sietsma passeerde alle vrouwen voor haar en finishte uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong op Monica Gorska.

Op de lange afstand kende het wedstrijdverloop bij de vrouwen een vergelijkbaar patroon. Lizette van der Vegt noteerde de zesde zwemtijd, maar daarna liep ze in een indrukwekkende tijd iedereen ruimschoots voorbij en finishte ze met een ruime voorsprogn op Jony Heerink. Bij de mannen was er veel minder strijd. Vincent Böhm had weliswaar de tweede zwemtijd maar wisselde erg snel en kwam als eerste naar buiten. Die voorsprong bouwde hij op het lopen gestaag uit naar ruim 3,5 minuut.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP AMERSFOORT
MANNEN (Lang) ------------------------
 1 Vincent Böhm      45:09	 
 2 Sjoerd Veltman     48:45	 
 3 Frank Heestermans    49:04	 
 4 Maikel Zuijderhoudt   49:05	 
 5 Rik Linssen       49:26	 
VROUWEN (Lang) -----------------------
 1 Lizette van der Vegt  51:47	 
 2 Jony Heerink      55:04	 
 3 May Kerstens      57:00	 
 4 Linda van Bemmel    57:08	 
 5 Saskia Veerman     57:42	 
MANNEN (Kort) ------------------------
 1 Omar Brons       22:58	 
 2 Swiad Worms       23:47	
 3 Rob Kwaaitaal      24:17 M40
 4 Niels van Baar     24:58
 5 Niels Dokter      25:41 M16	 
VROUWEN (Kort) -----------------------
 1 Laurien Sietsma     27:13	 
 2 Monica Gorska      28:24	 
 3 Saskia Mullink     28:34	 
 4 Melanie van Gemert   30:43	 
 5 Lotte van Meurs     30:55	 
Bronnen / Links:
- AV Triathlon, Amersfoort

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

3 reacties

 1. RobK - 31 maart 2014:

  Niels Dokter is ook volgens mij ook vijfde overall gezien de ongerealistische looptijd van 13.46 over 4,8 km van de nummer vijf (lijkt ook een ronde te weinig gelopen te hebben)

 2. Monica Górska - 31 maart 2014:

  Marije Dankelman was eerste dame bij de korte afstand (en niet Laurien). Ik ben bang dat Laurien een rondje te weinig gelopen heeft…

 3. Wim Dokter - 31 maart 2014:

  Als eerste uit het water kwam RTC Almere lid
  Niels Dokter. Net 16 jaar geworden!!

  Sorry Omar.