Stein sluit zich aan bij Ocean Lava

Triathlon Stein Ocean LavaSTEIN - De Stichting Triathlon Limburg heeft bekend gemaakt dat de halve triathlon van Stein deel zal gaan uitmaken het nieuwe internationale Ocean Lava triathlon circuit. Deze nieuwe reeks van middenafstandwedstrijden is ontstaan door het initiatief van Kenneth Gasque, de Deense triathlonpromoter van onder meer de Ironman Lanzarote, Club La Santa Lanzarote en de oprichter van Ocean Lava. De afgelopen dagen is het dagelijks bestuur op uitnodiging van Ocean Lava aanwezig geweest op Lanzarote om de handtekening onder de overeenkomst te plaatsen.

De Stichting Triathlon Limburg herkende zich in de gedachtegang van de Ocean Lava Triathlon en de match die het heeft met het gedachtegoed van Henk Cals, waarbij de beleving van triathlon (top- en breedtesport) voor de deelnemers centraal staat, en heeft besloten onderdeel uit te gaan maken van het Ocean Lava Triathlon Circuit.

De serie wedstrijden (allen over de midden afstand) voor 2014 bestaat op dit moment uit wedstrijden in Wales, Denemarken, Oekraïne en Nederland, met de finale op Lanzarote in november. Met een aantal andere organisaties in Europa, Australië en Azië zijn vergaande en afrondende onderhandelingen gaande en op korte termijn zullen meerdere wedstrijden zich aansluiten bij het Ocean Lava Circuit.

Het doel is in de komende jaren een wereldwijde serie van wedstrijden over de halve afstand te realiseren, waarbij één gerenommeerde wedstrijd per land onderdeel zal aan uitmaken het Ocean Lava Circuit. In november wordt deze serie wedstrijden afgesloten met een finale op het eiland Lanzarote.

Centraal in het concept van Ocean Lava staat de beleving van de atleet; niet alleen de topatleten krijgen de aandacht die zij verdienen, ook is er ruim aandacht voor alle andere atleten. Daartoe zullen atleten in de Ocean Lava races niet strijden in leeftijdsgroepen, maar zullen zij strijden tegen tegenstanders van dezelfde leeftijd. In plaats van een klassement per vijf jaar zal dus een leeftijdsklassement per jaar worden opgemaakt. Daarnaast zullen de inschrijfgelden op het voor de betreffende wedstrijden op het voor hen normale niveau gegarandeerd blijven. De finale in november op Lanzarote zal ook voor iedere deelnemer toegankelijk zijn, zonder enige vorm van kwalificatienormen. Natuurlijk zal er na de finale een eindklassement worden opgemaakt voor die atleten, welke de meeste punten hebben vergaard in de Ocean Lava wedstrijden.

De Stichting Triathlon Limburg is trots aan de wieg te staan van deze nieuwe internationale wedstrijdreeks. Naast de aansluiting bij deze nieuwe serie internationale triathlons van Ocean Lava blijft de triathlon van Stein natuurlijk zoals atleten en publiek de wedstrijd al 30 jaar kennen; uitdagend, zwaar en speciaal.

Om de toetreding tot het Ocean Lava circuit te vieren met de atleten zullen vijf finishers van de halve van Stein in de gelegenheid gesteld worden om kosteloos te kunnen afreizen, verblijven en deelnemen aan de finale op Lanzarote van het Ocean Lava circuit in november 2014. Door een notaris zal onder de finishers van de Ocean Lava race in Stein worden bepaald welke atleten dit zullen zijn.

Bronnen / Links:
- Ruud de Haan
- Triathlon Limburg

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

  1. Jean-Pierre Fraussen - 8 maart 2014:

    Strak plan!!!!!!!