Primeur voor Daniel Fontana op Ironman

LOS CABOS (MEX) – Daniel Fontana won zondag de Ironman van Los Cabos in Mexico. Hij had daarmee een primeur als eerste Italiaan die een Ironman wint. Bij de vrouwen waren twee landgenotes van Fontana al eerder succesvol op de originele afstand. Fontana klopte de Brit Stephen Bayliss en zijn landgenoot Domenico Passuello. Jan van Berkel lag na het fietsen en de eerste kilometers lopen op kop. Uiteindelijk werd de Nederlandse Zwitser zevende, op twintig minuten van Fontana. Beste vrouw was de Amerikaanse Linsey Corbin, die eerder in eigen land al twee Ironmans op haar naam schreef. Het werd een ‘clean sweep’ voor de Amerikaanse triatletes met Lisa Ribes en Beth Shutt op zilver en brons.

In het Californische Oceanside wonnen de Duitser Jan Frodeno en de Canades Heather Wurtele wonnen de halve Ironman. Beiden legden het parcours net iets sneller af dan de winnaars van vorig jaar, Andy Potts en Heather Jackson, die allebei tweede werden. Na Auckland was het al de tweede winst dit jaar voor de Olympisch kampioen triathlon van Peking 2008. Wurtele was op de halve afstand aan haar vijfde Ironman-winst toe.

UITSLAGEN 
IRONMAN LOS CABOS (MEX)
MANNEN ------------------------------
 1 Daniel Fontana    ITA 8.26.15
 2 Stephen Bayliss   GBR 8.32.19
 3 Domenico Passuello  ITA 8.34.18
 4 Swen Sundberg    GER 8.38.17
 5 Patrick Evoe     USA 8.40.13
 6 Matthew Russell   USA 8.42.20
 7 Jan van Berkel      8.46.31
VROUWEN -----------------------------
 1 Linsey Corbin    USA 9.16.43
 2 Lisa Ribes      USA 9.20.40
 3 Beth Shutt      USA 9.32.28
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Ironman

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

 • Feedback / Tips?