Nederlanders in middenmoot in New Plymouth

NEW PLYMOUTH (NZL) - De tweede World Cup triathlon van dit seizoen was wederom een prooi voor Mario Mola. Net als in Mooloolaba zette hij de wedstrijd naar zijn hand. Bij de vrouwen klom Katie Hursey nog één trede en pakte nu het goud. Zij liet daarmee zien dat zij voor dit seizoen een factor is om rekening mee te houden.
Voor de Nederlandse vrouwen was de wedstrijd minder gunstig. Marco van der Stel, Rachel Klamer en Maaike Caelers eindigden in de middenmoot, Sarissa de Vries zelfs in de achterhoede.

Klamer miste door een tragere wissel de slag de aansluiting bij de kopgroep en kwam samen met Caelers in de achtervolgende groep terecht. De Vries kreeg een lekke band, en besloot bij wijze van training toch een ander wiel te steken en de wedstrijd verder uit te maken. De dertien leidende atletes namen op de fiets steeds meer afstand en wisselden uiteindelijk met een minuut marge op de achtervolgsters. Na de wissel sprong Hursey meteen weg, en bleef weg. Andrea Hewitt en Jodie Stimpson completeerden het podium, waarbij Hewitt de Britse in de sprint net te snel af was.

Bij de mannen wist Mola zijn landgenoot Javier Gomez te kloppen. Op de fiets bleef een grote groep van 35 man - met daarin ook Van der Stel - bijeen, zodat wederom de wedstrijd een kwestie werd van de rapste lopers. Mola was samen met Gomez en Joao Silva als eerste weg na de wissel, en al snel moest de Portugees het Spaanse tweetal laten gaan.

UITSLAGEN 
ITU TRIATHLON NEW PLYMOUTH (NZL)
(Sprint afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Mario Mola       ESP 52:30
 2 Javier Gomez      ESP 52:33
 3 Joao Silva       POR 52:56
 4 Fernando Alarza    ESP 53:03
 5 Brendan Sexton     AUS 53:08
 6 Ryan Sissons      NZL 53:10
 7 David Hauss      FRA 53:11
 8 Kyle Jones       CAN 53:13
 9 Dan Wilson       AUS 53:22
10 Laurent Vidal     FRA 53:26
VROUWEN -----------------------------
 1 Katie Hursey      USA 57:27
 2 Andrea Hewitt     NZL 57:38
 3 Jodie Stimpson     GBR 57:39
 4 Helen Jenkins     GBR 57:54
 5 Kirsten Sweetland   CAN 58:02
 6 Nicky Samuels     NZL 58:17
 7 Sarah Groff      USA 58:33
 8 Pamela Oliveira    BRA 58:40
 9 Paula Findlay     CAN 58:44
10 Yuka Sato       JAP 58:55 
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.