Nederlanders goed op dreef in Grand Raid Berismenil

BERISMENIL (BEL) - In de derde editie van de Grand Raid Team Edition in Berismenil hebben Seppe Odeyn en Kris Coddens verschroeiend hard uitgehaald. De atleten van het Flemish Triathlon Team klopten de thuisfavorieten Wouter Van Der Mast en Yeray Luxem over de niet alledaagse onderdelen: 4 km kayakken, 20 km mountainbiken, 6,3 km trailrun, nog eens 20 km mountainbiken en eindigen met 5,3 km run and bike.

Odeyn en Coddens waren minder goed getraind in het kayakken maar maakten de achterstand in de eerste kilometers mountainbiken meteen goed. “We probeerden nog even het tempo te volgen”, legde Van Der Mast uit, “maar ze gingen gewoon te snel.” Ook Luxem moest zich neerleggen bij de suprematie van Odeyn en Coddens. “We hadden liever gewonnen, maar zilver pakken achter een beresterke Coddens en Odeyn was het beste wat er vandaag voor ons in zat. De besten hebben gewonnen.”

Offroadspecialisten Carlos Baltus en Hendrik Venema klopten de Belgische topmountainbikers Kris Henderieckx en Pieter Broeckx in een superspannde strijd om het brons. “Dat het na zo’n lange afstand en zo’n zware wedstrijd nog op 10 seconden aankomt, dat is ongelofelijk”, aldus de mannen uit Nijmegen. De Nederlanders deden het overigens goed. Ook Joost Christiaans en Arie de Jong, de runners-up van vorig jaar, finishten op een zevende plaats. De mannen van Almere Tjardo Visser en Jarrich van Woersem werden twaalfde. En bij de vrouwen was het wel Oranje boven met Saskia Elemans en Tineke van de Wal als winnaars. Ook in de mix-categorie was de winst voor Nederland met Riikka Vreeswijk samen met Bastin van Alten.

[youtube]O7PbPOeae-g[\youtube]

Bronnen / Links:
- Hans Cleemput
- 3Athlon.be

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.