Jorik van Egdom wint duathlon Hilversum

HILVERSUM – De tweeëntwintigste editie van de Hilversumse TVH-duathlon is gewonnen door Jorik van Egdom. De 19-jarige juniorenwereldkampioen was op het pittige parcours alle senioren de baas. Duathlonspecialist Alexander Picard eindigde tweede voor Mark Hamersma, teamgenoot van Van Egdom. De junior was geinspireerd geraakt door de topprestaties van zijn Team4Talent-genoten Bas Diederen en Edo van der Meer, zaterdag in Abu Dhabi. Bij de vrouwen werd de race gewonnen door Hellas-atlete Joyce Vrijenhoek, vorig jaar nog derde en nu titelverdedigster Talisa van der Fluit kloppend.

Op het selectieve parcours nam Van Egdom meteen het initiatief. De geplande triathlon vorige week in Egypte kon niet doorgaan, waarna Van Egdom uitweek naar Hilversum. Aanvankelijk kon Alexander Picard volgen maar na enkele kilometers vervolgde Van Egdom zijn wedstrijd solo. Picard leek nog even terug te komen bij het fietsonderdeel, maar dit liet Van Egdom niet toe. De Veenendaler zette nog aan en verbeterde het parcoursrecord van Wouter Kegge met ruim 20 seconden. Achter de top-2 lagen een tiental atleten lang dicht bij elkaar. Na het fietsen bleven Jan Roelf Heerssema, Mark Hamersma en de verrassend sterke junior Thijs Wiggers over. Hamersma legde beslag op de laatste podiumplaats.

In de vrouwenwedstrijd namen Vrijenhoek en Van der Fluit de leiding, kort hierop gevolgd door Jony Heerink. Heerink wist tijdens de slotkilometers nog naar plaats twee te lopen. Tijdens het fietsen zette Van der Fluit orde op zaken en nam de leiding weer over. Vrijenhoek was echter sneller in het slotonderdeel dan de door krampen geplaagde Van der Fluit. Vlak hier achter eindigde Heerink als derde.

UITSLAGEN 
DUATHLON HILVERSUM
(5k5L - 20F - 3L)
MANNEN ------------------------------
 1 Jorik van Egdom       54.05
 2 Alexander Picard       54.42
 3 Mark Hamersma        55.56
 4 Jan-Roelf Heerssema     56.11
 5 Thijs Wiggers        56.16
 6 Niels Esmeijer        56.47
 7 Maikel Zuiderhoudt      57.13
 8 Gerben Schreurs       57.18
 9 Peter Res          57.20
10 Thomas Nijman        57.30
VROUWEN -----------------------------
 1 Joyce Vrijenhoek      1.03.05
 2 Talisa van der Fluit    1.03.32
 3 Jony Heerink        1.03.51
 4 Sandra de Jonge      1.04.51
 5 Judith Visser       1.05.49
 6 Yvonna Tinga        1.06.03
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Armand van der smissen
- TVH Duathlon Hilversum

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

 1. Ruud de Haan - 16 maart 2014:

  Haast beangstigend het gemak waarmee Jorik deze wedstrijd naar zijn hand zette