IJsbaan Twente klaar voor het NK Wintertriathlon

ENSCHEDE - Net zolang als de IJsbaan Twente bestaat, bestaat ook de Wintertriathlon Twente. Maar deze zesde editie heeft de Winter Triatlon Twente voor het eerst het Nederlands Kampioenschap in huis. De lokale verenigingen Trios ‘88 (Borne), Triathlon Club Twente en de Hengelose IJsclub werken daarbij samen in de organisatie.

Teun Sweere moet weer snel aan de bak om zijn nationale titel, nog geen half jaar geleden behaald in Assen, alweer te verdedigen. Sweere zal daarbij met name Erik-Jan Spijkerman, de winnaar van de Wintertriathlon Twente van vorig jaar, moeten vrezen. Spijkerman liet al zien in vorm te zijn door drie weken terug met een ruime overwinning in Groningen de leiding te verstevigen in de NTB Winter Series. De verrassende nummer drie van Assen, wielrenner Bart van Haaren, zal ook in Twente proberen de strijd met Spijkerman nu wel in zijn voordeel te beslissen.
En wellicht kan ook een van de masters het overall podium bereiken. Martin Veenhuizen, Tiedo Tinga en Kor Broers kunnen met een goed resultaat in Twente nog stijgen in de Winter Series. Regionale favoriet is Bas Winters uit Glanerbrug, lid van TC Twente en de Hengelose IJsclub.

Roos Hoogeboom, regerend Nederlands kampioene en ook in 2013 de snelste vrouw in Twente, is de favoriete bij de vrouwen. Eline Lute, Marlies Groenewold en met name de winnares van Groningen, Geke Venema, zullen het haar moeilijk maken.

Op de sprintafstand is weer een strijd te verwachten tussen Yvonna Tinga en Pien Keulstra. Voormalig Nederlands Kampioene Tinga kon door blessures niet voldoende voor de kwart trainen, start nu op de sprint en zal het moeten opnemen tegen de net uit het langebaan-schaatsseizoen komende Keulstra. Vorig jaar was het verschil slechts 14 seconden. De winnaar bij de mannen op de sprint, Robert Beute, doet ook weer mee.

Naast het overall NK vinden ook de NK’s voor jeugd en junioren plaats. Bij de junioren is Tom Benerink uit Hengelo een van de favorieten, maar hij zal in de oudere Hylke van der Meer, kampioen in 2013, een tegenstander van formaat kennen. Bij de meisjes is de jeugdkampioene van 2013 Arianne Pruisscher doorgeschoven naar de junioren.

Bronnen / Links:
- Guido Gosselink
- Wintertriathlon Twente

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.