Camilla Pedersen krabbelt weer op

Camilla Pedersen - WK Vitoria 2012ESBJERG (DEN) - Begin september had Europees kampioene op de middenafstand Camilla Pedersen een ernstig trainingsongeluk. Na een valpartij op de fiets en de schedelbreuken die ze daarbij opliep, werd de Deense voor bijna twintig dagen een begeleid coma gebracht om de druk op de hersenen te verminderen. Haar leven lag op dat moment letterlijk in de handen van de doktoren.

Een half jaar verder kan inmiddels geconcludeerd worden dat Pedersen gelukkig goed hersteld is van het ongeluk, en ook sportief gezien weer aan het terugkomen is. Pedersen heeft inmiddels weer een lange trainingsstage op Lanzarote achter de rug. Ze mikt op een rentree in wedstrijdverband nog voor het eind van het jaar. Daarna wil ze haar blik weer gaan vestigen op het terugveroveren van haar Europese titels en meer. De Deense kijkt er in ieder geval positief tegenaan. “Ik weet nog niet hoe lang het allemaal gaat duren, maar ik ben vastbesloten om weer op mijn oude niveau terug te keren. Momenteel ben ik nergens bang voor. Ongelukken gebeuren, en kunnen iedereen overkomen.”

Bronnen / Links:
- Website Camilla Pedersen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.