Bockel en Steffen winnen Ironman Melbourne

Dirk Bockel - IM Melbourne 2014MELBOURNE (AUS) - Snelle tijden op de derde Ironman van seizoen 2014, waar de Luxemburger Dirk Bockel de race won voor twee Australische lange-afstandsatleten. Drievoudig Hawaii-winnaar Craig Alexander werd vijfde. Hij liet de twee Belgische profs Marino Vanhoenacker en Axel Zeebroek achter zich. Aan de Ironman deed slechts een Nederlander mee: Patrick Peeters.

Zeebroek was kort achter de Fransman Benjamin Sanson als tweede uit het water. Op de fiets maakte Zeebroek eerst het tempo samen met David Dellow, maar Bockel was nooit ver achter. Bij de start van de marathon lag de Luxemburger anderhalve minuut achter het leidende tweetal. In de eerste helft van de marathon wisten Zeebroek (en achter hem Dellow) nog licht op Bockel uit te lopen. Na 15 kilometer nam Dellow de leiding van Zeebroek over, maar van achteren was Paul Matthews hard op komen zetten. Rond de 30 km nam Matthews de leiding over, maar moest zijn inspanningen bekopen en moest wandelen. Daarna kon Dellow de leiding weer terugpakken. Vijf kilometer verder moest de Aussie buigen voor Bockel, die daarna de leiding niet meer afstond. Matthews hervond zichzelf en wist vervolgens ook Dellow nog terug te verwijzen naar plaats drie.

Caroline Steffen haalde haar titel van twee jaar geleden terug. Ze dook onder de negen uur, al was ze twee jaar terug wel twintig minuten sneller. Vorig jaar moest het zwemparcours vanwege de weersomstandigheden worden ingekort.
Bij het zwemmen moest ze twee minuten incasseren op Mary Beth Ellis, maar op de fiets kon weer terug bij Ellis komen. Van verder naar achteren had ook Angela Naeth de aansluiting bij de kop weten te vinden, en met zijn drieën wisselden ze naar het lopen. Daarna was Steffen voor de andere twee niet meer te volgen.

UITSLAGEN 
IRONMAN MELBOURNE (AUS)
MANNEN ------------------------------
 1 Dirk Bockel      LUX 8.01.02
 2 Paul Matthews     AUS 8.02.14
 3 David Dellow     AUS 8.03.07
 4 Michael Weiss     AUT 8.03.46
 5 Craig Alexander    AUS 8.05.47
 6 Marino Vanhoenacker  BEL 8.08.25
 7 Axel Zeebroek     BEL 8.12.35
 8 Christian Kemp    AUS 8.14.10
 9 Christian Kramer   GER 8.15.10
10 Peter Robertson    AUS 8.16.30
VROUWEN -----------------------------
 1 Caroline Steffen   SUI 8.57.57
 2 Mary Beth Ellis    USA 9.02.15
 3 Kim Schwabenbauer   USA 9.10.06
 4 Rebekah Keat     AUS 9.11.06
 5 Asa Lundström     DEN 9.16.09
 6 Angela Naeth     USA 9.21.11
 7 Mareen Hufe      GER 9.21.40
 8 Simone Boag      AUS 9.31.20
 9 Rosie Oldham     AUS 9.32.34
10 Jessica Simpson    AUS 9.34.08
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Ironman Live

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

 1. Wim - 23 maart 2014:

  Opmerkelijk:
  Terwijl drievoudig Olympische afstand wereldkampioen Peter Robbertson ‘Robbo’ debuteert als Ironman-triatleet (10e), kondigt drievoudig Hawaii-winnaar Craig Alexander zijn afscheid aan.