Belgische triatleet redt leven en wint wedstrijd

DE HAAN (BEL) - De Belgische triatleet Peter Denteneer won afgelopen weekend tweemaal. Zaterdag tijdens een triathlon in De Haan redde hij er het leven van Yvon Verkoyen, nadat die in elkaar was gezakt door hartproblemen, en won daarna de wedstrijd alsnog nog.

Na het zwemmen zakte Verkoyen plotseling in elkaar. Toen Denteneer merkte dat er iets serieus aan de hand was, stopte hij zijn wedstrijd om te helpen. Toen hij merkte dat de man niet meer ademde, begon hij samen met anderen aan hartmassage totdat de zorg werd overgenomen door een toegesneld urgentieteam.

Toen hij merkte dat de zorg in goede handen was, vervolgde Denteneer de wedstrijd: “De organisatie besloot om de wedstrijd niet te staken en ik voelde me nog heel goed. Ik ben even later op mijn fiets gesprongen en ik ben ervoor gegaan. En met succes: ik won de wedstrijd. Eigenlijk heb ik dus twee keer gewonnen!”

Verkoyen is later in stabiele toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Bronnen / Links:
- Gazet van Antwerpen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

Één reactie

  1. Wilbert - 27 maart 2014:

    Held!