Belgisch-Nederlands triathlonsymposium voor trainers

SITTARD - Op 9, 10 en 11 april wordt - in samenwerking tussen de NTB en de Vlaamse Tri- en Duathlon Liga (VDTL) – een triathlonsymposium georganiseerd voor topsporttrainers, verenigingstrainers en overige belangstellenden georganiseerd. De Britse High Performance coach Chris Jones komt speciaal hiervoor drie dagen naar de Benelux. Jones was onder meer acht jaar in dienst als hoofdcoach van British Triathlon. Naast Jones hebben ook Chris Brands en Stijn De Mot van Running Smart (BEL) hun medewerking aan dit symposium reeds toegezegd. Het symposium, dat plaatsvindt in Fitland Sittard, wordt georganiseerd vanuit de NTB, maar staat ook open voor loop-, zwem- en wielertrainers of andere geïnteresseerden. Het programma bestaat uit lezingen, workshops en rondetafelgesprekken rondom drie hoofdthema’s: looptechniek, topsport/high performance en talentidentificatie.

Het programma van 9 april is volledig op het lopen gericht met hierbij aandacht voor looptechniek, looptraining en blessurepreventie. Jones heeft naast zijn werk als triathloncoach tevens zijn sporen verdiend als atletiekcoach. Zo is hij al jaren trainer van meervoudig Europees crosskampioene Fionnuala Britton. Hij zal een uitgebreide lezing geven over zijn visie op het gebied van looptechniek en looptraining. Daarnaast zal hij een workshop verzorgen op de atletiekbaan. Aanvullend op het verhaal van Jones zal De Mot een lezing geven over blessurepreventie en belastbaarheid gericht op het lopen. Deze dag is naast triathlontrainers ook zeer interessant voor looptrainers van alle niveaus.

Op 10 april ligt de focus op High Performance Training. Hier worden aan de hand van lezingen en rondetafelgesprekken de onderwerpen high intensity training, polarized training, de zin of onzin van koolhydraatrestrictie en de uitdagingen van de moderne atleet (reizen, jetlag, media etc.) toegelicht, besproken en bediscussieerd. Deze dag is interessant voor elke trainer die met topsporters werkt.

Vrijdag 11 april staat de herkenning en ontwikkeling van (triathlon)talent van jeugd tot elite centraal. Hier komen in presentaties en rondetafelgesprekken de talentidentificatieprogramma’s van de verschillende landen aan bod en aanvullend hierop wat trainers op clubniveau hiermee in de verenigingspraktijk kunnen.

Bronnen / Links:
- Koen de Haan
- Nederlandse Triathlon Bond

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.