Crowie stopt met Ironmans

Craig Alexander wederom wereldkampioen Ironman 70.3CRONULLA (AUS) - Na de Ironman van Melbourne heeft Craig Alexander aangekondigd te stoppen met Ironmans. Naar eigen zeggen had Crowie graag in Melbourne its moois willen laten zien, maar dat lukte hem niet. Hij kwam met bijna 2,5 minuut achterstand op snelste zwemmer Sanson uit het water maar kon zich op de fiets niet naar voren werken. pas op het lopen, waar hij de snelste tijd van de dag noteerde, kon hij zich nog opwerken naar plaats vijf. “Het is zwaar, omdat ik wil winnen maar niet meer ben wie ik vroeger was. Over 2,5 maand word ik 41. De marathon heeft me meer gepijnigd dan welke eerdere dan ook. Ik redde er nog een top-vijf notering mee, maar met zo’n klassering ben ik nooit tevreden geweest.”

Alexander heeft in zijn carrière drie keer Hawaii op zijn naam geschreven en is houder van het parcoursrecord op Kona. Het zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn dat Crowie in een triathlon te zien is, maar hij wil nu toch echt meer tijd en aandacht gaan besteden aan zijn gezin en zijn carrière als coach. Het eerste resultaat op dat vlak is er al: zijn pupip Paul Matthews pakte in Melbourne de tweede plaats.

Bronnen / Links:
- First Off The Bike

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.