Van Vlerken tweede op crosstriathlon La Graciosa

CALETA DEL SEBO (ESP) – Het is niet de specialiteit van Yvonne van Vlerken, maar omdat ze overwintert op Lanzarote was het uitstapje naar de crosstriathlon op La Graciosa - een van de kleine Canarische eilanden, vlak boven Arrecife - snel gemaakt. Ze eindige op een tweede plaats een minuut na de Spaanse Maria Castro, die zich naast triathlons wel toelegt op mountainbiken. Van Vlerken beschouwde de race als nuttige training naar de eerste serieuze confrontatie over drie weken in Abu Dhabi. Voor de grotendeels in Oostenrijk woonachtige atlete is het hoofddoel dit jaar de winst op de Challenge in het Duitse Roth. In oktober doet ze opnieuw mee aan de Ironman Hawaii.

De Belg Jim Thijs was op het tropisch eiland de beste bij de mannen.

UITSLAGEN 
CROSS-TRIATHLON CALETA DEL SEBO (ESP)
(1Z -20MTB - 6L)
MANNEN ------------------------------
 1 Jim Thijs        1.18.16
 2 Victor del Corral ESP 1.18.38
 3 Stephen Bayliss  GBR 1.18.45
 4 Peru Alfaro    ESP 1.20.56
 5 Per Bittner    GER 1.22.29
 6 Leon Drajer    ESP 1.22.57
VROUWEN -----------------------------
 1 Maria Castro    ESP 1.33.30
 2 Yvonne van Vlerken   1.34.34
 3 Lucia Funes    ESP 1.44.43   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.