Rik van Trigt aangesteld als bondscoach Lange Afstand

NIEUWEGEIN - Voormalig toptriatleet Rik van Trigt is door de NTB aangesteld als bondscoach voor de nieuw samen te stellen Lange Afstand triathlonselectie. De 51-jarige Van Trigt krijgt in zijn rol als bondscoach een wat gewijzigde rol ten opzichte van zijn voorganger Guido Vroemen, die de afgelopen jaren vooral als coördinator en promotor voor deze discipline fungeerde. De nieuwe bondscoach gaat zich, mede op verzoek van de atleten, weer specifiek richten op een selecte groep van specialisten op de Lange Afstand. Inmiddels zijn hiervoor al selectie- en kwalificatiecriteria opgesteld en zal binnenkort een jaarplanning worden opgesteld met doelen, trainingsactiviteiten en wedstrijden.

Van Trigt was van 1991 tot en met 1996 lid van de nationale triathlonselectie en eindigde drie keer op de derde plaats tijdens het NK op de Lange Afstand in Almere. Hij eindigde in die periode tevens als derde, zevende en dertiende tijdens de Ironman op Lanzarote en werd 26e op de Ironman van Hawaii.

In het dagelijks leven is hij tegenwoordig sportofficier bij Defensie en werkzaam als trainingsdeskundige bij Trainingsgeneeskunde/Trainingsfysiologie bij het Commando Landstrijdkrachten (CLAS) in Utrecht. Daarnaast is hij sinds 1999 trainer/coach van de nationale militaire triathlonequipe vanuit het Bureau Internationale Militaire Sport en sinds 2008 betrokken bij het inrichten van competentiegericht opleiden en werkzaam als expert en leercoach binnen de trainersopleidingen van de NTB.

Bronnen / Links:
- Nederlandse Triathlon Bond

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.