Nieuwe sponsoren voor het Long Distance Team

Trivio Long Distance Team 204Het Long Distance Team heeft voor de komende drie jaar een team van sponsoren aan zich weten te binden. Hiermee kijkt het damesteam dat een groot deel van de nationale lange afstandtoppers in haar gelederen heeft nadrukkelijk naar de toekomst. Naast hoofdsponsor en nieuwe naamgever Trivio wordt het team ondersteund door sponsoren Ortho-vision Sports en Arena en door suppliers Isaac, Bont, CEP, Fysiosupplies en Cycle+Performance.

Het Long Distance Team is in 2013 ontstaan als inititiatief van enkele lange-afstandstoppers om gezamenlijk deel te nemen op de korte afstanden in de Eredivisie Triathlon. En met resultaat, want het team werd tweede in het eindklassement. Team manager Rob de Hooge: “De samenwerking sloeg dermate goed aan dat al snel besloten werd om voor 2014 een volwaardig lange-afstandsteam in de steigers te zetten. Het doel is om het team stap voor stap uit te bouwen naar een professioneel topteam met speerpunt op de lange afstand, nationaal en internationaal.”

Het Trivio Long Distance Team zal in 2014 in Nederland in de topwedstrijden op de lange afstand met meerdere atletes aan de start staan: Het EK/NK Powerman in Horst, de halve van Stein, het NK halve triathlon in Didam en het EK/NK Challenge in Almere. Daarnaast zullen enkele dames aan de start staan op internationale Ironman, Challenge en Powerman wedstrijden.

Naast de lange afstand blijft deelname aan de Eredivisie Triathlon ook een belangrijk uitgangspunt. “Hier kan ten volle het racen als team worden benut. Ook zijn de korte afstanden aantrekkelijke mogelijkheden om in wedstrijdverband snelheid op te doen voor de wedstrijden op de middenafstand en lange afstand.”

De teamstaf en de meeste atletes uit het opstartjaar 2013 hebben ook in het nieuwe TLDT een plaats gevonden. Coach Gonny Rosendaal zag alleen cross-specialiste Maud Golsteyn vertrekken en daarnaast kiest Mirjam Weerd er dit jaar voor om niet in de Eredivisie te starten en zij zal daarom vooralsnog dit jaar niet voor het TLDT uitkomen. Golsteyn richt zich in 2014 volledig op de cross-triathlons en zag geen kans haar programma met dat van het team te combineren.
Hun plaatsen worden ingenomen door de Belgisch kampioene op de lange afstand Joke Coysman en Neiske Becks. Laatstgenoemde was vorig jaar op de afsluitende team-relay in Almere al aan het team toegevoegd.

Heleen bij de Vaate, May Kerstens, Tineke van den Berg, Carla van Rooijen, Corine Nelen en Hanneke de Boer komen allen naast de Eredivisie ook voor het team in actie op de middenafstand en/of lange afstand. Een kleine uitzondering vormt Becks, die als jonger talent zich dit jaar tot doel heeft gesteld om buiten het NTB-programma om terug te komen op niveau op de Sprint en Olympische afstand en binnen het team deze kans krijgt. Joke Coysman maakt part-time deel uit van het team, als versterking voor de Eredivisie. Zij maakte afgelopen jaar met name indruk met haar winst in Eupen, werd benaderd en sloot zich graag aan bij het team.

De bedrijven die het TLDT ondersteunen hebben net als het team zelf een groei-strategie. Hoofdsponsor Trivio brengt tal van fiets-componenten en accesoires op de markt. Het nog jonge merk wil zich onderscheiden met kwalitatief hoogstaande producten met een strak design tegen een betaalbare prijs. De atleten van het TLDT zullen komend jaar rijden met een net nieuw ontwikkelde ultralichtgewicht helm.

Ortho-vision, net als Trivio gevestigd in Zuid-Limburg, is aanbieder van een totaalpakket aan diensten en producten in orthopedie, revalidatie, podotherapie en sport. De afdeling Ortho-vision Sports bied fiets- en loop-analyses, inlegzolen, trainingsbegeleiding en diverse producten voor de top- en breedtesporter.

Arena is bezig met een duidelijke come-back in de triathlonsport. Het uit de zwemsport afkomstige kledingmerk ontwikkelde kwalitatief hoogstaande triathlonsuits voor de korte- en lange afstanden. De atletes van het TLDT zijn er op gebrand om te laten zien dat er in deze kleding snelle tijden kunnen worden neergezet!

De suppliers van het team leveren respectievelijk fietsen (Isaac), fietsschoenen (Bont), compressiekousen (CEP), oefenmateriaal voor kracht/core (Fysiosupplies) en knowhow op het gebied van fietspositie metingen (Cycle+Performance).

Het teamgevoel en de synergie is zichtbaar op de teamdagen en trainingskampen die rondom het seizoen worden georganiseerd. Hier wordt samen getraind, maar ook kennis uitgewisseld tussen de staf, de meer ervaren atletes en de jonge talenten binnen het team. In haar toekomstvisie wil het team graag bijdragen aan het verder ontwikkelen van het niveau en de status van de lange afstand tri- en duathlonsport in Nederland. Een professionele teamuitstraling voor atleten, begeleiding en sponsoren hoort hier zeker bij. Mede daarom is het team dan ook verheugd dat website, social media, foto en video ook op professioneel niveau worden verzorgd door teampartners Rose van der Haven, Marc van der Kort en Rob de Boer.

Bronnen / Links:
- Rob de Hooge
- Trivio Long Distance Team

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.