Menno Oudeman nieuwe teammanager Davilex Triathlonteam

Jan van der Marel - Menno OudemanARNHEM - Begin november werd bekend dat het Davilex Triathlonteam op zoek was naar een opvolger voor de jarenlange teammanager Jan van der Marel. In de tussenliggende tijd heeft zich een kandidaat gemeld, en op 25 januari heeft Van der Marel het estafettestokje van het management van het team overgegeven, en wel aan Menno Oudeman.

Met vijf NK titels op de midden en lange afstand, meerdere podiumplekken en topresultaten in internationale lange-afstandswedstrijden mag zeker worden geconcludeerd dat het Davilex triathlon team in de afgelopen jaren zeer succesvol zijn geweest. Van der Marel merkte tijdens afgelopen jaar al dat er een nieuwe impuls nodig was om de toekomst van het Davilex triathlonteam vorm te gaan geven. Daarnaast wilde hij, na flink wat jaren als teammanager, zijn aandacht verleggen naar andere zaken en meer tijd nemen voor zijn gezin. De nieuwe teammanager is geen onbekende voor de atleten. Zijn parcoursrecord op het fietsonderdeel van 4:24 in Almere spreekt nog steeds tot de verbeelding. Hij werd dat jaar (1999) derde in Almere op het EK Lange Afstand, achter Van der Marel en Petr Vabrousek.

Tijdens de overdracht op 25 januari had Oudeman besloten om maar direct versterking mee te nemen naar het eerste teamoverleg. Naast hemzelf zullen Ruben Crusio en Niels Koster een bijdrage leveren aan het vormgeven en de invulling van de zaken rondom het team. De visie van het team blijft ongewijzigd. Het doel is om de lange afstand te stimuleren en promoten in Nederland door het excelleren op lange-afstandstriathlons in zowel binnen- als buitenland. Het doel daarbij is podiumplaatsen op NK’s, Challenge-en IRONMAN-wedstrijden. Gezamenlijke conclusie tijdens het overleg was dat er nog heel veel groei in het team zit en de intentie is om op termijn naast Erik Simon Strijk, Roeland Smit, Diederik Scheltinga, Bart Candel en Mirjam Weerd wellicht een zesde atleet toe te voegen.

Met hoofdsponsor Davilex gaat het team een mooie toekomst tegemoet, zoals Oudeman tijdens het overleg aangaf: “We mogen heel blij zijn dat Davilex het team al zoveel jaren steunt en dat ook dit jaar weer wil doen. Het is bijzonder binnen de triathlonsport om zo’n sponsor achter je te hebben staan. In de toekomst willen we de relatie met Davilex ook graag verder uitbouwen”.

De komende periode moeten er veel zaken op een rijtje worden gezet en wordt de profilering en de toekomst van het team verder uitgebouwd.

Bronnen / Links:
- Niels Koster
- Davilex Triathlon Team

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.