Maaike Caelers tweede in supersprint Christchurch

Maaike Caelers - ITU Oceania Cup 2014CHRISTCHURCH (NZL) - De Nederlandse selectie, die momenteel weer in Nieuw-Zeeland verblijft, deed zaterdag mee aan de supersprint triathlon in Christchurch om de vorm te testen. De wedstrijd op en rond de Pegasus Golf & Sports Club was de vijfde in de .kiwi Tri Series en telde ook mee in de ITU Oceania Cup. Bij de vrouwen wist Maaike Caelers een mooie tweede plaats te pakken, achter de Nieuw-Zeelandse topper Nicky Samuels. Sarissa de Vries eindigde als zesde. De Vries was wel als eerste uit het water, maar Samuels zat daar al luttele seconden achter. Caelers kon zich in de achtervolging voegen bij De Vries, samen met Jamee Leader en Rebecca Clarke, maar konden niet voorkomen dat Samuels van hen weg reed. Caelers snoepte op het slotonderdeel nog wel wat van haar achterstand af, maar kon de Nieuw-Zeelandse niet meer bedreigen.

Bij de mannen eindigden Marco van der Stel en Marco Akershoek als zestiende en dertigste. Vanwege de omvang van het mannenveld moesten de mannen twee keer de supersprint afwerken. De eerste keer als kwalificatiewedstrijd waarvan de snelste vijftien doorgingen naar de finale. In de eerste kwalificatieserie eindigde Van der Stel als zevende. Akershoek pakte in de kwalificatie de veertiende plaats, waarbij hij ook de snelste zwemtijd neerzette. In de finaleserie eindigde hij verkrampt als laatste.

UITSLAGEN 
TRIATHLON CHRISTCHURCH (NZL)
(300Z - 10F - 3L)
MANNEN ------------------------------
 1 Tony Dodds      NZL 25:48
 2 Ryan Sissons     NZL 25:48
 3 Martin Van Barneveld NZL 25:59
 4 Jesse Featonby    AUS 25:59
 5 Ron Darmon      ISR 26:05
 6 Etienne Diemunsch  FRA 26:09
 7 Tom Davison     NZL 26:13
 8 Thomas André     FRA 26:18
 9 Kenji Nener     AUS 26:19
10 Tayler Reid     NZL 26:21
VROUWEN -----------------------------
 1 Nicky Samuels    NZL 29:05
 2 Maaike Caelers      29:25
 3 Sophie Corbidge   NZL 30:05
 4 Fiona Crombie    NZL 30:13
 5 Jaimee Leader    NZL 30:17
 6 Sarissa De Vries     30:29
 7 Maddie Dillon    NZL 30:38
 8 Hideko Kikuchi    JAP 30:43
 9 Rebecca Clarke    NZL 30:49
10 Elise Salt      NZL 31:01
Bronnen / Links:
- International Triathlon Union
- .kiwi Tri Series

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.