Aanmelding voor dubbel duathlon-EK in Horst verloopt gestaag

Start Powerman HorstHORST AAN DE MAAS - De European Triathlon Union (ETU) en de International Powerman Association (IPA) zijn verheugd met het feit dat de vooraanmeldingen voor het dubbele EK in Horst voorspoedig verloopt. Het evenement in Horst aan de Maas herbergt dit jaar voor de derde keer op rij een dubbel duathlon-EK, over zowel de lange (Powerman) afstand als de Sprint-afstand. Het aantal vooraanmeldingen is op dit moment al hoger dan het totaal aantal deelnemers van vorig jaar. De voorzitter van het organisatieteam, John Raadschelders, is hier zeer verguld mee: “We zijn blij dat het aantal aanmeldingen nu al ver over de 500 heen is. Veel atleten hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vroeg met korting in te schrijven. Dit kan nog tot 28 februari, daarna gaat het inschrijfgeld omhoog. Ik zou alle atleten en nationale bonden willen oproepen om naar Horst te komen en ons geweldige evenement mee te maken. ”

Raadschelders maakte ook bekend dat er wat wijzigingen zijn aangebracht in het parcours, met name in de ronde die op de Sprint-afstand gefietst wordt. Het EK over de lange afstand behelst 15 km lopen, 60 km fietsen en daarna 7,5 km lopen. Het EK staat open voor elite atleten en age-groupers. Het EK over de sprint-afstand gaat over 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen. Het Sprint-EK staat open voor elite atleten, neosenioren (U23), Paraduatleten en age-groupers.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.