De Jong en Boterenbrood pakken winst in Norg

NORG – Arie de Jong scoorde vandaag in de crossduathlon van Norg een hattrick. De Fries won voor de derde keer op rij de wedstrijd in Drenthe. De meeste concurrentie had de veteraan uit Oosterwolde van Joost Christiaans - die na Etten-Leur opnieuw een tweede plaats boekte - en van Hendrik Venema, de nummer drie van Nederland. De Nijmegenaar werd ook in Norg derde. Op ruime afstand van dit drietal kwam Florian Schmidt als vierde over de finish. De Groninger blijft op de erelijst van deze crossduathlon De Jong nog wel voor. In de beginjaren won Schmidt vier keer deze race.

Bij de vrouwen kwam Danne Boterenbrood zich testen. Hoewel ze zich dit jaar wat meer op langere afstanden richt, boette Boterenbrood op snelheid niets in. Ze klopte de nationaal crossduathlonkampioene Linda van Vliet ruimschoots. Boterenbrood ziet voorlopig af van de kwalificatieraces richting Olympische Spelen in Rio.

UITSLAGEN 
CROSS-DUATHLON NORG
(6L - 20MTB - 3L)
MANNEN ------------------------------
 1 Arie de Jong      1.25.01
 2 Joost Christiaans   1.25.17
 3 Hendrik Venema     1.25.31
 4 Florian Schmidt    1.28.46
 5 Raimond van der Boom  1.28.52
 6 Jan-Roelf Heerssema  1.28.55
VROUWEN -----------------------------
 1 Danne Boterenbrood   1.35.30
 2 Linda van Vliet    1.37.55
 3 Judith Visser     1.40.31
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.