Triathlon Nuenen wederom van de kalender

NUENEN - De triathlon van Nuenen is wederom niet meer. Nadat de wedstrijd inmiddels twaalf jaar geleden ophield te bestaan, nam zes jaar geleden de Eindhovense triathlonvereniging ‘De Triotters’ het initiatief om de wedstrijd terug op de kalender te brengen. Echter, na de eerste lustrumeditie van vorig jaar heeft de organisatie nu toch moeten besluiten om te stoppen.

De organisatie was in september 2013 enthousiast van start gegaan met de voorbereidingen van de zesde Dolphin Triathlon Nuenen op zondag 6 juli 2014. “Dat ons evenement met het jaar groeide en liep als een goed geoliede machine is niemand ontgaan. Vele deelnemers en publiek hebben hier mooie edities van mee mogen maken. Helaas moet ik jullie nu mededelen dat we met onze (te) kleine organisatie niet meer kunnen voldoen aan de groeiende deelnemerslijst en de veiligheid van onze deelnemers. Het probleem ligt niet zo zeer op de dag zelf maar in de voorafgaande voorbereidingsperiode door het jaar heen. Daarom hebben we als organisatie unaniem besloten om per direct te stoppen met de organisatie. Dat dit geen eenvoudige beslissing is geweest mag jullie allen wel duidelijk zijn”, aldus organiator Hans van der Hijden.

Bronnen / Links:
- Hans van der Hijden
- Dolphin Triathlon Nuenen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

4 reacties

 1. Nick - 27 januari 2014:

  Bijzonder spijtig. Erg gezellige wedstrijd en enthousiaste vrijwilligers. Hopend op weer een terugkomst op de kalender!

 2. Cor - 23 januari 2014:

  Jammer dat er te weinig mensen zijn. Ik weet er alles van wij organiseren voor 8e keer PowerBar in Stiens op 28 juni.
  Maar organisatie kost heel veel moeit. Deelnemers komen sneller dan organisatoren.

 3. Gerard Sas - 23 januari 2014:

  Ontzettend jammer. Ik wilde me zojuist inschrijven, hebben ze gisteren besloten ermee te stoppen. Ben toch wel benieuwd naar de achterliggende gedachte.

 4. Robin den Oudsten - 23 januari 2014:

  Heel erg jammer. Een van de mooiste wedstrijden van Nederland. Zeker qua sfeer en organisatie!