Negende Belgische winnaar in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – De stand tussen de Belgen en Nederlanders na vijftien duathlons in Etten-Leur was 8-7 voor de zuiderburen. Oud-wereldkampioen Huub Maas, organisator van de wedstrijd, voorspelde tevoren dat de Nederlanders gelijk zouden maken, omdat nogal wat Belgische toppers zich op het laatste moment hadden afgemeld. Maar hij had buiten Seppe Odeyn gerekend. De 27-jarige inwoner van Herent had in eigen land al een tiental duathlons met mountainebiken op zijn naam geschreven. In Nederland won-ie al wel de nog kleine race in Maastricht, maar voor het Etten-Leurs publiek was hij de grote onbekende.

Odeyn was na het lopen nog kort in gezelschap van de nummer twee van Nederland Carlos Baltus en streekfavoriet Alexander Picard. Bij het fietsen kwam vooral Joost Christiaans sterk terug. Hij halveerde zijn achterstand van een minuut op Odeyn, maar kon niet voorkomen dat de Belg op het tweede stuk lopen opnieuw bij hem vandaan liep. Christiaans revancheerde zich op een tegenvallend NK en werd net als vorig jaar tweede in Etten-Leur. Baltus eindigde derde, Picard vijfde. Voor Arie de Jong, zaterdag nog winnaar in Heerenveen, was een zevende plaats weggelegd.

Bij de vrouwen kreeg nationaal kampioene Linda van Vliet in de laatste fietsronde een lekke voorband. Ze fietste in een rustiger tempo naar de tweede wissel. In de wisselzone slaagde neo-seniore Jip Veelenturf erin even voorbij Van Vliet te komen, maar die zette in de resterende drie kilometer de zaakjes recht. Derde werd achtvoudig winnares Rikka Vreeswijk-Kelja.

UITSLAGEN 
CROSS-DUATHLON ETTEN-LEUR
(6L - 30MTB - 3L)
MANNEN ------------------------------
 1 Seppe Odeyn   BEL 1.25.07
 2 Joost Christiaans   1.26.05
 3 Carlos Baltus     1.26.39
 4 Hendrik Venema    1.26.45
 5 Alexander Picard   1.27.50
 6 Juul van de Kruijs  1.28.39
 7 Arie de Jong     1.29.04
VROUWEN -----------------------------
 1 Linda van Vliet    1.40.15
 2 Jip Veelenturf    1.41.19
 3 Riikka Vreeswijk   1.43.09 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- MOS Accountants Cross-duathlon Etten-Leur

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.