McNeice op herhaling in Challenge Wanaka

WANAKA (NZL) – Met succes verdedigde Dylan McNeice vannacht (Nederlandse tijd) zijn titel in de Challenge Wanaka. McNeice klopte zijn landgenoot Richard Ussher, die wel parcoursrecordhouder blijft. In het bloedhete Wanaka kwam hij vier minuten te kort ten opzichte van Usshers toptijd uit 2010. McNeice was vorig jaar ook de grote favoriet in de Challenge Almere-Amsterdam, kwam als eerste uit het water, maar viel daarna terug naar een lagere top tien klassering. Het was voor McNeice zijn derde Challenge-zege. Beste Nederlander in Wanaka was Niels Koervers uit Maastricht op een 38e plaats. Als natuurfotograaf reist hij de wereld af en doet en passant mee aan triathlons.

Bij de vrouwen was het stuivertje wisselen: Candice Hammond loste de winnares van vorig jaar Gina Crawford af. Hammond won vorig jaar de Metaman, een hele triathlon in Indonesië. Op de halve afstand was de Nederlandse triatlete Agnetha Korevaar vooraan te vinden; zij finishte uiteindelijk als veertiende.

Na Florida en Israel was Wanaka al de derde hele triathlon van het nieuwe seizoen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON WANAKA (NZL)
(Ironman afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Dylan McNeice     NZL 8.38.48
 2 Richard Ussher    NZL 8.49.49
 3 Dougal Allan     NZL 8.54.37
 4 Carl Read       NZL 9.06.08
 5 Matt Burgess     NZL 9.12.10
 6 Robin Reid      NZL 9.22.03
VROUWEN -----------------------------
 1 Candice Hammond    NZL 9.33.54
 2 Gina Crawford     NZL 9.41.08
 3 Simone Maier     NZL 9.48.50   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Challenge Wanaka

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.