Machiel Ittmann drievoudig nationaal langlaufkampioen

Podium NK Marathon Langlauf 2014REIT IM WINKL (GER) - Na zijn eerder gemelde titel op de sprint vrije stijl pakte Machiel Ittmann bij de twee volgende onderdelen van het NK Langlaufen ook het goud. Zowel bij de sprint klassiek als bij de marathon was hij de snelste. Op de marathon bleek hij oppermachtig. Frank Heldoorn wist nog een bronzen plak te bemachtigen, en ook diens zoon Niek kon zich voorin goed handhaven. Door de verse sneeuw was de marathon zwaar.

Ittmann wist in de eerste ronde al afstand te nemen. Jan Neelissen lag de hele wedstrijd op de tweede plek, gevolgd door Frank Heldoorn. “De ronde was zwaar met veel klimwerk en ook de sneeuw was zacht door de recente sneeuwval, maar dat maakte de wedstrijd alleen maar mooier,” aldus Ittmann die zijn derde goud pakte in deze week.

Bij de dames waren de zusjes Tosca en Nicole de Wit favoriet, maar Anna Verdiesen wist zich stevig op de tweede plek te vestigen. Tosca de Wit won net als Ittmann haar derde gouden medaille.

Bronnen / Links:
- Frank Heldoorn
- Wintersport.nl

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.