Edo van der Meer boekt winst in halve Israman

Edo van der Meer - Israman 2014EILAT (ISR) – Na een door blessureleed vrijwel verloren seizoen 2013 is Edo van der Meer op de goede weg terug. De triatleet van Team4Talent won vandaag de halve triathlon van Eilat in 4.35.29 uur.

Van der Meer kampte vorig jaar met een stressfractuur aan het bekken. De Israman was een mooie graadmeter hoe ver hij terug is. Aan de finish liet Van der Meer de Hongaar Gergo Molnar tien minuten achter zich. Daarna volgden de tweelingbroers Ran en Dan Alterman, die in 2012 nog meededen aan de Olympische triathlon in Londen, maar daarna even een tijdje afstand namen van de wedstrijdsport. Maarten van Kooij was op de zevende plaats tweede Nederlander.

De halve triathlon maakte deel uit van de Israman, de enige triathlon over de volledige afstand in het Midden-Oosten. Die wedstrijd werd net als vorig jaar gewonnen door de Tsjechische veelvraat Petr Vabrousek. Vabrousek leverde vorig jaar nog felle strijd met Bart Candel; de Limburger moest dit jaar vanwege een blessure afzeggen. Deze editie was de Tsjech een half uur sneller. Hij bleef thuisfavoriet Tom Marmarelli, de winnaar van de Israman 2012, zes minuten voor. Nina Pekerman, Israels snelste vrouw op de volledige afstand, won vier jaar na haar eerste winst de Israman opnieuw.

UITSLAGEN 
TRIATHLON EILAT (ISR)
(IM 70.3 afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Edo van der Meer      4.35.29
 2 Gergo Molnar     HUN 4.45.40
 3 Ran Alterman     ISR 4.52.58
 4 Dan Alterman     ISR 4.54.08
 7 Maarten van Kooij     5.06.31
VROUWEN -----------------------------
 1 Alice Hector     GBR 5.00.46
 2 Antonina Reznikov   ISR 5.41.19
 3 Ayet Ben David    ISR 6.04.42   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Israman

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

3 reacties

 1. Peter Bos - 21 januari 2014:

  Ik zet ‘m op mn bucket list. Lijkt me geweldig. Sport en politiek gescheiden houden mensen. Zie het hele geleuter rond Sochi, daar wordt helemaal niemand wijzer van en sporters de dupe.

 2. Maarten van Kooij - 20 januari 2014:

  Het was inderdaad leuk en lekker. Het weer was lekker, het water was lekker warm en we hebben lekker verdiend in het land van de onderdrukker. Jij blijft lekker thuis komend jaar ook Michiel. Wel zo lekker.

 3. Michiel - 19 januari 2014:

  Leuk, lekker sporten in het land van de onderdrukker.