Crossduathlon Heerenveen prooi voor thuisfavorieten

HEERENVEEN - Voor het derde opeenvolgende jaar is Arie de Jong zaterdag Fries kampioen crossduathlon geworden. Op recreatiepark ‘De Heide’ bij Heerenveen was de krachtpatser uit Oosterwolde de concurrentie veel te vlug af. Vorig jaar moest hij op de Feanstercross nog wel zijn meerdere erkennen in Rorik Schouten, maar die komt uit Noord-Holland. Nu zette de Friese veteraan terug orde op zaken. Huub Bots werd op bijna vijf minuten achterstand tweede.
Vandaag hoopt De Jong het trouwens nog eens dunnetjes over te doen bij de crossduathlon van Etten-Leur.

Silvia Brouwer heroverde na een jaar vol tegenslag de Friese titel weer. Brouwer, lid van de organiserende vereniging AV Heerenveen, kampte met een erge vernauwing en knik in het bekkenslagader. De Feanstercross was haar eerste zege na een lange herstelperiode. Vorig jaar was Geke Venema nog de snelste op de Feanstercross, na kwam de Friezin op anderhalve minuut van Brouwer als tweede over de streep.

UITSLAGEN 
CROSS-DUATHLON HEERENVEEN
(7L - 19MTB - 3,5L)
MANNEN ------------------------------
 1 Arie de Jong       1.43.08
 2 Huub Bots         1.47.56
 3 Jeroen Lute        1.49.35
VROUWEN -----------------------------
 1 Silvia Brouwer      2.03.21
 2 Geke Venema        2.05.38
 3 Alie Gercama       2.09.07   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Feanster Cross Duathlon

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.