NTB maakt duathlonselectie 2014 bekend

NIEUWEGEIN - Bondscoach Armand van der Smissen heeft gisteren de nationale duathlonselectie voor 2014 bekend gemaakt. De ploeg, bestaande uit 16 atleten, is een mix van ervaren senioren, beloften en junioren. Stefanie Bouma uit Groningen is de atlete met de grootste erelijst. Afgelopen jaar werd ze vierde bij de Wereldspelen in Cali. In 2011 werd ze al eens vierde op het WK. Bouma heeft als doel verder door te groeien en het podium op een internationaal kampioenschap te halen. Bij de mannen is de in Australië woonachtige Thomas Bruins iemand om in de gaten te houden. In oktober maakte hij onder tropische omstandigheden zijn debuut op de lange afstand bij de Powerman Maleisië en behaalde meteen een derde plaats.

Bruins wil deze wedstrijd als opmaat gebruiken naar het EK Lange Afstand volgend voorjaar in Horst. Jorik van Egdom werd vorig jaar Wereld- en Europeeskampioen duathlon bij de junioren en is ook dit jaar nog junior. Hij heeft zich in 2014 ten doel gesteld het gat met de wereldtop op het zwemonderdeel te dichten en hierdoor kansrijker te worden zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Hiermee is van Egdom de enige atleet die zich vooral op triathlon zal richten. Desondanks heeft van Egdom er dit jaar toch voor gekozen binnen de NTB deel uit te blijven van de duathlonselectie. De selectie bestaat vooral uit atleten die zich richten op de korte afstand, aangevuld met enkele lange-afstand specialisten. Naast de elite en beloften maken dus ook junioren deel uit van de groep. De junioren zullen intensieve gaan samen trainen met de NTB weekeindopleiding van het NTC in Sittard. Hierdoor kan kennis gebundeld worden.

De Nederlandse ploeg zal zich komend jaar vooral richten op het EK Lang en Sprint in Horst (13 april),het WK kort in het Spaanse Pontevedra (31 mei), het EK kort en teams in Weyer (Oostenrijk, 23 en 24 augustus) op en het WK lang in Zofingen (Zwitserland, 7 september).

De selectie bestaat uit Stefanie Bouma, Talisa van der Fluit, Lesley Smit, Ingrid Tempert, Lizette van der Vegt, Suzanne Verhoeven, Joyce Vrijenhoek en bij de mannnen uit Thomas Bruins, Jorik van Egdom, Erik van der Heijden, Juul van de Kruijs, Alexander Picard, Gerben Schreurs, Caimin Stevens en Thijs Wiggers. De groep wordt behalve door de NTB onder meer ondersteund door duathlonpartners Rogelli Sportswear en Stapsport.

Bronnen / Links:
- Armand van der Smissen
- Nederlandse Triathlon Bond

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

«