NK crossduathlon in Groesbeek sluit seizoen af

GROESBEEK - Iets meer dan een week voor Kerst staat zondag de laatste race van het seizoen voor de nationale triathlon- en duathlontop op het programma in Groesbeek. Op en rond motorcrossterrein De Zeven Heuvelen vindt het NK crossduathlon plaats, met titelverdediger Evert Scheltinga als blikvanger. De Cerberus Crossduathlon kent met de tiende editie een jubileum, terwijl de vereniging tevens haar vijfentwintigjarig bestaan viert.

Evert Scheltinga won in maart 2012 het NK crossduathlon in Almere en mocht zich dus lang titelverdediger noemen. De Arnhemmer, die ook regerend kampioen is op de sprinttriathlon op de weg, krijgt zondag concurrentie van diverse offroadspecialisten. De man in vorm dit najaar is ongetwijfeld Hendrik Venema, die tevens als thuisfavoriet van start gaat. Venema won al in Weert, Nijverdal en Pijnacker. Jarrich van Woersem zal na de nationale titel op de crosstriathlon ook die op de crossduathlon willen toevoegen aan zijn palmares, terwijl Joost Christiaans en Arie de Jong specialisten zijn op technische en zware offroadparcoursen.

Riikka Vreeswijk-Kelja kreeg onlangs haar Nederlandse paspoort en mag dus meestrijden om de NK-titel. De crosspecialiste won in haar lange carrière al ontelbaar veel wedstrijden, maar mocht nooit het Wilhelmus aanhoren als kampioene. Saskia Elemans, Ingrid van Lubek, Silvia Brouwer, en Laura Hak zijn ook kanshebbers op het eremetaal in Groesbeek.

Het parcours in Groesbeek staat bekend als technisch en zwaar, met springbulten en modder op de motorcrossbaan en een heuvelachtig traject in het bos. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur. Naast open categorieën voor recreanten zijn er NK’s voor jeugd, junioren, senioren en masters. Om 13.00 uur staat het NK voor mannen senioren en masters gepland, met aansluitend de prijsuitreiking.

Bronnen / Links:
- Triathlonvereniging ‘Cerberus’, Nijmegen

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.