Iron War in Duitsland

KRAICHGAU / BINZ (GER) - [updated] - Fittie tussen Ironman en Challenge bij onze Oosterburen, naar het schijnt. In het afgelopen jaar nam de WTC, de eigenaar van Ironman, eerst al een aantal organisatiebureaus over die wedstrijden onder de Challenge-vlag organiseerden; eerst in Australië en daarna in Denemarken. Niet verbazingwekkend switchten de wedstrijden prompt om naar het Ironman-label. En onlangs in oktober maakte de WTC bekend dat ze Björn Steinmetz hadden aangetrokken als hun nieuwe manager voor de belangen in Duitsland. Steinmetz bracht ook meteen ‘zijn’ twee wedstrijden in, die van Kraichgau en van Rügen. Kraichgau was zoals bekend al een aantal jaren een Challenge-wedstrijd, en Rügen zou dat ook worden. Maar worden nu dus Ironman-branded races. Al is daar het laatste woord nog niet over gezegd.

Challenge moest het nieuws via de media vernemen, net als de betrokken gemeenten rond Kraichgau en de sponsors, en sommigen van hen reageerden ‘not amused’. Ook diverse betrokken partijen bij de nieuwe wedstrijd op het Noord-Duitse eiland Rügen waren en zijn uitgesproken voorstander van een wedstrijd onder de (eveneens Duitse) Challenge-vlag.

Een uitgebreid relaas is te vinden op SlowTwitch

[Update 23-12] De burgemeesters van alle acht rond Challenge Kraichgau betrokken gemeenten hebben in een gezamenlijke persverklaring laten weten zich te willen blijven verbinden aan Challenge.

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

»